Societe Generale se extinde pe plan global

Societe Generale se extinde pe plan global
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2024

Societe Generale, al treilea mare creditor francez, și compania americană de gestionare de active AllianceBernstein au lansat oficial societatea lor mixtă pe segmentul "cash equities and equity research", au anunțat cele două instituții financiare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Proiectul a fost inițiat de directorul general al SocGen, Slawomir Krupa, cu puțin înainte de a prelua conducerea băncii franceze, și face parte din eforturile instituției de a ține pasul cu competitorii mai mari, cum ar fi BNP Paribas în Franța și băncile americane Goldman Sachs și JP Morgan, scrie Agerpres.

BCR și Raiffeisen vor să plătească acționarilor austrieci dividende record din profiturile substanțiale pe 2023 CITEȘTE ȘI BCR și Raiffeisen vor să plătească acționarilor austrieci dividende record din profiturile substanțiale pe 2023

Societe Generale speră că societatea mixtă o va ajuta să obțină mai mulți clienți, în special pe segmentul Ofertelor Publice Inițiale (IPO), și să se extindă dincolo de piețele sale de bază din Europa.

Și rivala BNP Paribas a extins în SUA divizia sa de "equity research", după ce a achiziționat compania Exane în 2021.

"Această societate mixtă ilustrează capacitatea Societe Generale de a dezvolta căi inovative pentru a extinde ofertele către clienți și pentru a crește valoarea băncii, în beneficiul investitorilor și clienților, valorificând mai bine sinergiile în cadrul grupului și sporind sustenabilitatea veniturilor", a declarat Krupa.

Societatea mixtă se va numi Bernstein, va avea peste 750 se angajați și două entități juridice separate, una cu sediul în New York pentru regiunea America și alta în Londra pentru Europa și Asia. Robert van Brugge, care anterior a condus divizia de cercetare a AllianceBernstein, a fost numit director general al Bernstein, iar Stephane Loiseau, șeful diviziei SocGen de "cash equities", devine adjunctul lui.

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
alliancebernstein