Sondaj: Probabilitatea ca Italia să iasă din zona euro a urcat la maximul ultimilor patru ani

Sondaj: Probabilitatea ca Italia să iasă din zona euro a urcat la maximul ultimilor patru ani
scris 29 nov 2016

Probabilitatea ca Italia să iasă din zona euro în următoarele 12 luni a urcat la 19,3%, cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani, potrivit unui sondaj realizat de firma Sentix din Frankfurt, transmite Reuters.

Sondajul a fost publicat cu câteva zile înainte de referendumul constituțional care va avea loc duminică, care, dacă va avea un rezultat negativ, ar putea duce la înlăturarea Guvernului premierului Matteo Renzi și la declanșarea unei crize bancare, scrie News.ro.

Peste 1.000 de investitori instituționali și particulari au fost intervievați în perioada 24-26 noiembrie.

În octombrie, Italia a depășit pentru prima oară Grecia, în funcție de probabilitatea cea mai mare de a ieși din zona euro, de 9,9% la momentul respectiv.

Îngrijorările provocate de referendumul din Italia trag în jos acțiunile băncilor italiene și toți indicii europeni CITEȘTE ȘI Îngrijorările provocate de referendumul din Italia trag în jos acțiunile băncilor italiene și toți indicii europeni

Probabilitatea ca oricare țară din zona euro se se retragă din uniunea monetară se află la nivelul de 24,1%, cu mult sub vârful de peste 70% atins în momentul de apogeu al crizei datoriilor din regiune, în 2012.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
zona euro