Soros se pregătește să investează în criptomonede. Cu 3 luni în urmă, miliardarul declara că bitcoin este bulă speculativă

Soros se pregătește să investează în criptomonede. Cu 3 luni în urmă, miliardarul declara că bitcoin este bulă speculativă
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 apr 2018

Fondul de investiții al miliardarului american de origine maghiară George Soros se pregătește să facă primele plasamente în criptomonede, potrivit unor surse citate de Bloomberg. În ianuarie, controversatul investitor a clasificat bitcoin și celelalte monede virtuale drept o bulă speculativă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit surselor menționate, Adam Fisher, șeful diviziei de macroinvestiții al Soros Fund Management, a primit aprobare internă să tranzacționeze monede virtuale, însă nu a făcut încă niciun plasament.

Un purtător de cuvânt al fondului a refuzat să comenteze informația.

Soros: Este doar o chestiune de timp până când dominația Facebook și Google se va sfârși CITEȘTE ȘI Soros: Este doar o chestiune de timp până când dominația Facebook și Google se va sfârși

În ianuarie, Soros a afirmat că bitcoin și celelalte criptomonede sunt bule speculative și nu pot funcționa ca monede fiduciare, din cauza volatilității ridicate.

“O monedă trebuie să fie un mijloc stabil de stocare a valorii, iar o valută care fluctuează cu 25% într-o zi nu poate fi folosită pentru a plăti salarii, spre exemplu”, a declarat Soros la Formul Economic Mondial de la Davos.

Totuși, miliardarul nu a prezis la acel moment o prăbușire spectaculoasă a monedelor virtuale, spre deosebire de alți investitori.

Bitcoin, cea mai tranzacționată criptomonedă, era cotată la peste 11.000 de dolari când Soros a făcut comentariile de la Davos. Între timp, prețul unui bitcoin a scăzut cu aproape 41%, iar în prezent criptomoneda se tranzacționează la circa 6.600 de dolari.

Față de maximul istoric de aproape 19.800 de dolari atins la finele anului trecut, bitcoin este mai ieftin cu circa 67%.

viewscnt
Afla mai multe despre
george soros
criptomonede
bitcoin
monede virtuale