Soros spune că monedele virtuale sunt o bulă speculativă și nu pot fi considerate bani, dar laudă tehnologia blockchain, pe care o folosește în sprijinul migranților

Soros spune că monedele virtuale sunt o bulă speculativă și nu pot fi considerate bani, dar laudă tehnologia blockchain, pe care o folosește în sprijinul migranților
scris 26 ian 2018

Criptomonedele sunt o bulă speculativă și nu pot funcționa ca monede reale, având în vedere volatilitatea extremă a acestora, consideră controversatul investitor George Soros.

“O monedă trebuie să fie un mijloc stabil de stocare a valorii, iar o valută care fluctuează cu 25% într-o zi nu poate fi folosită pentru a plăti salarii, spre exemplu”, a declarat Soros la Formul Economic Mondial de la Davos.

Totuși, miliardarul nu anticipează o prăbușire spectaculoasă a monedelor virtuale, așa cum fac alți investitori, ci crede, mai degrabă, că nivelul acestora se va plafona la un moment dat .

“În mod normal, o parabolă ia o întorsătură bruscă. În cazul acesta, cât timp regimurile dictatoriale înfloresc, finalul va fi diferit, deoarece conducătorii utilizează bitcoin pentru a păstra bani în afara țării”, a adăugat Soros, citat de Bloomberg.

BCE trebuie să monitorizeze efectele fluctuațiilor valutare asupra inflației CITEȘTE ȘI BCE trebuie să monitorizeze efectele fluctuațiilor valutare asupra inflației

Totodată, Soros a adăugat că tehnologia blockchain este utilă, precizând că organizația sa, Open Society Foundation, folosește acest instrument în sprijinul migranților.

Deși nu a oferit multe detalii, Soros a declarat că tehnologia blockchain ajută migranții să își păstreze economiile în siguranță și să comunice cu familiile lor.

Soros a criticat, în același discurs de la Davos, rețelele sociale, care “stimulează în mod deliberat dependența de serviciile pe care le oferă".

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
soros
miliardar
investitor
bitcoin
briptomonede
davos
blockchain