Soros spune că monedele virtuale sunt o bulă speculativă și nu pot fi considerate bani, dar laudă tehnologia blockchain, pe care o folosește în sprijinul migranților

Soros spune că monedele virtuale sunt o bulă speculativă și nu pot fi considerate bani, dar laudă tehnologia blockchain, pe care o folosește în sprijinul migranților
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 ian 2018

Criptomonedele sunt o bulă speculativă și nu pot funcționa ca monede reale, având în vedere volatilitatea extremă a acestora, consideră controversatul investitor George Soros.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

“O monedă trebuie să fie un mijloc stabil de stocare a valorii, iar o valută care fluctuează cu 25% într-o zi nu poate fi folosită pentru a plăti salarii, spre exemplu”, a declarat Soros la Formul Economic Mondial de la Davos.

Totuși, miliardarul nu anticipează o prăbușire spectaculoasă a monedelor virtuale, așa cum fac alți investitori, ci crede, mai degrabă, că nivelul acestora se va plafona la un moment dat .

“În mod normal, o parabolă ia o întorsătură bruscă. În cazul acesta, cât timp regimurile dictatoriale înfloresc, finalul va fi diferit, deoarece conducătorii utilizează bitcoin pentru a păstra bani în afara țării”, a adăugat Soros, citat de Bloomberg.

BCE trebuie să monitorizeze efectele fluctuațiilor valutare asupra inflației CITEȘTE ȘI BCE trebuie să monitorizeze efectele fluctuațiilor valutare asupra inflației

Totodată, Soros a adăugat că tehnologia blockchain este utilă, precizând că organizația sa, Open Society Foundation, folosește acest instrument în sprijinul migranților.

Deși nu a oferit multe detalii, Soros a declarat că tehnologia blockchain ajută migranții să își păstreze economiile în siguranță și să comunice cu familiile lor.

Soros a criticat, în același discurs de la Davos, rețelele sociale, care “stimulează în mod deliberat dependența de serviciile pe care le oferă".

viewscnt
Afla mai multe despre
soros
miliardar
investitor
bitcoin
briptomonede
davos
blockchain