Steve Wozniak înființează prima companie după Apple

Steve Wozniak înființează prima companie după Apple
scris 6 dec 2020

La 45 de ani după ce a pus bazele Apple, împreună cu Steve Jobs, Steve Wozniak lansează o companie de green tech.

Efforce, noua companie a lui Steve Wozniak, este, conform propriei descriei, o piața descentralizată pentru finanțarea proiectelor “verzi”, dedicate deținătorilor de clădiri industriale ori de birouri.

Însă, spre deosebire de proiectele similare de investiții, Efforce are în schemă un ingredient special: blockchain-ul.

Bursa lasă COVIDUL în urmă CITEȘTE ȘI Bursa lasă COVIDUL în urmă

“Investitorii pot participa la proiectele ecologice cumpărând viitoare participații digitale” - monede virtuale - “în vreme ce companiile se vor bucura de îmbunătățiri fără cheltuieli“.

Proiectele verzi vor fi listate online, iar platforma folosită va permite oricărui investitor, din orice parte a lumii, să participe la proiectele la care crede de cuviință.

Valoarea totală a tranzacțiilor cu acțiuni realizate la Bursa de Valori București în primele 10 luni a atins 10,3 miliarde lei CITEȘTE ȘI Valoarea totală a tranzacțiilor cu acțiuni realizate la Bursa de Valori București în primele 10 luni a atins 10,3 miliarde lei

Pe baza blockchain-ului, contractele smart sunt calculate în funcție de consumul și economiile realizate și sunt, apoi, redistribuite între investitori și companii, eliminând din acest proces intermediarii.

Steve Wozniak spune că modul în care funcționează Efforce va permite companiilor să-și reducă nivelul de poluare, fără a aduce schimbări modelului de business ori regulilor corporate sau obiceiurilor angajaților.

Co-fondatorul Apple crede că Efforce va încuraja crearea câtor mai multe proiecte verzi în rândul companiilor, deoarece le permite tuturor părților participante să profite de pe urma acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
steve wozniak
apple
efforce
blockchain