Temerile legate de prăbușirea Evergrande se amplifică din nou, după ce compania nu ar fi reușit să plătească dobânzi de 83 milioane dolari. Acțiunile gigantului chinez au pierdut circa 11% în ultima ședință a săptămânii

Temerile legate de prăbușirea Evergrande se amplifică din nou, după ce compania nu ar fi reușit să plătească dobânzi de 83 milioane dolari. Acțiunile gigantului chinez au pierdut circa 11%  în ultima ședință a săptămânii
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 sep 2021

Investitorii care dețin obligațiuni în dolari emise de gigantul chinez Evergrande nu au primit dobânzile pe care ar fi trebuit să le încaseze joi, afirmă sursele Reuters și Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dezvoltatorul chinez Evergrande, care riscă să intre în incapacitate de plată, trebuia să plătească joi dobânzi de 83,5 milioane de dolari aferente unor obligațiuni denominate în dolari în valoare totală de peste 2 miliarde de dolari.

Bitcoin scade cu peste 7%, după noi restricții anunțate de China. Banca centrală declară ilegale tranzacțiile cu criptomonede CITEȘTE ȘI Bitcoin scade cu peste 7%, după noi restricții anunțate de China. Banca centrală declară ilegale tranzacțiile cu criptomonede

Dezvoltatorul chinez nu a făcut niciun anunț legat de acest subiect, astfel că nu există informații oficiale despre plată.

Surse apropiate situației susțin însă că nu au primit banii datorați și nici nu au fost contactați de companie.

Acțiunile Evergrande au scăzut astăzi cu 11,6% la Hong Kong și 10,6% la Frankfurt.

Evergrande are la dispoziție o perioadă de grație de 30 de zile, în care compania nu poate fi considerată în incapacitate de plată.

Dezvoltatorul, cu datorii totale de 305 miliarde de dolari, se confruntă cu o lipsă de lichidități, iar investitorii se tem că prăbușirea gigantului ar reprezenta un risc la adresa stabilității sistemului financiar al Chinei, cu efecte pe plan global.

viewscnt
Afla mai multe despre
evergrande
datorii evergrande
faliment evergrand
dobanzi evergrande
cupon