Twitter pregătește o ofertă de obligațiuni convertibile de 1 miliard de dolari

Twitter pregătește o ofertă de obligațiuni convertibile de 1 miliard de dolari
scris 7 iun 2018

Twitter pregătește o ofertă de obligațiuni convertibile în valoare de 1 miliard de dolari, a anunțat compania miercuri, la o zi după ce informația că acțiunile sale vor fi incluse joi în indicele bursier american S&P 500 au dus la creșterea acestora cu 5%, la cel mai ridicat nivel din peste trei ani, transmite Reuters.

Obligațiunile convertibile dau deținătorilor dreptul să le schimbe cu acțiuni, la un anumit preț prestabilit, oferind companiei emitente posibilitatea să reducă dobânzile, scrie News.ro.

În acest an au avut loc 22 de oferte de obligațiuni convertibile ale unor companii de tehnologie, cu o valoare totală de aproape 9 miliarde de dolari, potrivit datelor Reuters.

iPhone-urile de anul acesta ar urma să coste între 600 și 1.000 de dolari CITEȘTE ȘI iPhone-urile de anul acesta ar urma să coste între 600 și 1.000 de dolari

”Prețul acțiunilor Twitter și-a revenit față de nivelul la care se afla anul trecut...creșterea acțiunilor ar putea da investitorilor un motiv ca cel puțin să analizeze această ofertă”, a spus Kim Forrest, manager de portofoliu senior la Fort Pitt Capital Group în Pittsburgh.

Twitter profită de avansul cererii ridicate pentru obligațiuni convertibile, care permite investitorilor o modalitate protejată de pierderi de a investi în acțiuni ale operatorului rețelei de socializare.

Acțiunile Twitter ar trebui să crească la 77,64 dolari pe unitate înainte ca investitorii să aibă dreptul să convertească obligațiunile în acțiuni.

Miercuri, acțiunile Twitter au fost tranzacționate în jurul valorii de 40 de dolari pe unitate.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
twitter