UiPath și-a înjumătățit pierderea față de anul trecut. Acțiunile cresc

 UiPath și-a înjumătățit pierderea față de anul trecut. Acțiunile cresc
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 sep 2023

UiPath, primul unicorn fondat de antreprenori români, listat în 2021 la bursa de la New York, și-a majorat veniturile în al doilea trimestru al anului fiscal, depășind estimările analiștilor. Compania și-a înjumătățit pierderea, la 60,3 milioane dolari, de la 120,3 milioane dolari în urmă cu un an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Veniturile UiPath au crescut cu 19% în perioada menționată, la 287,3 milioane de dolari, de la 242 milioane dolari în intervalul similar din anul precedent.  Veniturile recurente anualizate (ARR) au urcat cu 25%, la 1,3 miliarde de dolari.

Analiștii estimau venituri de 282 milioane de dolari, o creștere de 16% de la an la an. 

Pierderea netă s-a redus substanțial, reducându-se la jumătate în ritm anual. Pierderea operațională a scăzut și ea puternic, la 77,5 milioane dolari, de la 120,2 milioane de dolari.

UiPath, companie fondată în România de Daniel Dines și Marius Tîrcă și având în prezent sediul în SUA, dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA). Compania are sediul în SUA, unde este și listată la bursă. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
automatizare
unicorn