VIDEO Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu șefii PPC și Enel, pe cale să finalizeze tranzacția din România

VIDEO Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu șefii PPC și Enel, pe cale să finalizeze tranzacția din România
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 6 sep 2023

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit astăzi la Guvern cu Giorgios Stassis, directorul general al companiei energetice grecești Public Power Corporation (PPC), și cu Alessio Menegazzo, director pentru Sustenabilitate și Afaceri Instituționale al subsidiarelor din România ale grupului italian Enel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

PPC și Enel sunt așteptate să finalizeze luna aceasta tranzacția, anunțată în premieră pe piața locală de Profit.ro, prin care operațiunile din România ale italienilor sunt preluate de greci.

Procurorul care anchetează dosarul Crevedia a cerut arestarea preventivă a celor doi asociați ai firmei care deținea stația GPL. Aceștia ar fi promovat, repetat și sistematic, încălcarea legii privind operațiunile cu GPL. Sechestru pe bunuri și conturi CITEȘTE ȘI Procurorul care anchetează dosarul Crevedia a cerut arestarea preventivă a celor doi asociați ai firmei care deținea stația GPL. Aceștia ar fi promovat, repetat și sistematic, încălcarea legii privind operațiunile cu GPL. Sechestru pe bunuri și conturi

La întâlnirea de la Palatul Victoria a participat, alături de Stassis și Menegazzo, și fondatorul și CEO-ul grupului românesc specializat în servicii pentru industria energetică Adrem, Corneliu Bodea, care este și președinte al organizației profesionale Centrul Român al Energiei.

După cum a relatat Profit.ro, Ministerul Energiei a decis recent, prin Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), la care este acționar unic și care deține participații minoritare la furnizorii și distribuitorii de energie din România ale căror pachete de control sunt vândute de către Enel către PPC, că tranzacția italienilor cu grecii poate merge înainte fără ca Enel SpA să fie obligat ca mai întâi să facă o ofertă de vânzare statului român pentru deținerile majoritare pe cale să fie cedate celei mai mari companii energetice grecești.

FOTO Tranzacție - 5 to go preia o minirețea de vending snacks și intră, prin francizați, în spitale, birouri, gări, aeroporturi CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție - 5 to go preia o minirețea de vending snacks și intră, prin francizați, în spitale, birouri, gări, aeroporturi

Astfel, detaliile încheierii procesului de achiziție de către grupul grec PPC a afacerilor din România ale companiei italiene Enel, anunțată în premieră pe piața locală de Profit.ro, au fost finalizate.

Întregul portofoliu al italienilor din România va intra sub controlul grecilor pentru un preț de 1,26 miliarde euro. PPC intenționează să finanțeze achiziția printr-o combinație de datorii și capitaluri proprii, din care 800 de milioane euro vor proveni dintr-o finanțare deja garantată, disponibilă sub forma unui împrumut de 485 milioane euro pe cinci ani de la băncile grecești, și printr-un împrumut-punte de 315 milioane euro de la bănci internaționale.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
tranzactie enel ppc
enel ppc
marcel ciolacu enel ppc
corneliu bodea adrem