Veniturile din comisioane ale băncilor s-ar putea reduce, din cauza concurenței noilor intrați pe piață

Veniturile din comisioane ale băncilor s-ar putea reduce, din cauza concurenței noilor intrați pe piață
scris 11 mar 2020

Marile bănci riscă să piardă miliarde de dolari din veniturile pe bază de comisioane pe măsură ce se confruntă cu creșterea presiunilor venite din partea autorităților de reglementare și a competiției din partea noilor intrați pe piață care oferă servici fără comisioane, arată un studiu publicat miercuri de firma de consultanță Accenture Plc, transmite Reuters.

Conform documentului, veniturile de generate de bănci pe 12 piețe din întreaga lume din comisioanele pentru descoperit de cont și alte comisioane pentru servicii precum plățile transfrontaliere se vor diminua, în medie, cu 5% în următorii trei-cinci ani, scrie Agerpres.

Arafat anunță suspendarea temporară a distribuției medicamentelor esențiale necesare combaterii coronavirusului, în afara României. Instituțiile, solicitate să își decaleze programul de lucru. Acțiunile cu peste 100 de persoane, restricționate CITEȘTE ȘI Arafat anunță suspendarea temporară a distribuției medicamentelor esențiale necesare combaterii coronavirusului, în afara României. Instituțiile, solicitate să își decaleze programul de lucru. Acțiunile cu peste 100 de persoane, restricționate

Studiul vine într-un moment în care start-up-urile încearcă să cucerească o parte din cota de piață a marilor bănci oferind o gamă largă de servicii financiare, inclusiv conturi curente și transfer internațional de bani cu comisioane zero sau foarte mici. De exemplu, pe piața din SUA, banca digitală Chime oferă descoperit de cont fără comision până la 100 de dolari în timp ce start-up-ul Revolut cu sediul la Londra oferă utilizatorilor posibilitatea de a transfera bani peste hotare la cursul de schimb interbancar.

De asemenea, veniturile băncilor ar putea să se diminueze pentru că organismele de reglementare încep să solicite o structură mai simplă de comisioane pentru a-i proteja pe consumatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
comisioane