Wall Street a urcat la maximele ultimelor 15 luni

Wall Street a urcat la maximele ultimelor 15 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 iul 2023

Acțiunile americane s-au apreciat luni, indicii S&P 500 și Nasdaq închizând tranzacțiile la cel mai ridicat nivel din ultimele 15 luni, în pofida datelor economice sub așteptări din China, care au redus apetitul pentru risc printre investitori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Wall Street a început săptămâna într-o notă oarecum ezitantă, după ce datele dezamăgitoare din China au favorizat un ton prudent pe piețele globale.

Economia Chinei a crescut cu 0,8% în ritm trimestrial în perioada aprilie-iunie și cu 6,3% în ritm anual, mult sub estimările analiștilor. Investitorii au ales însă să se concentreze pe perspectivele economiei americane, păstrând în același timp speranța că datele mai slabe din China s-ar putea traduce prin mai multe stimulente din partea Beijingului, notează MarketWatch.

Protagonistele ultimei oferte publice primare cumulează tranzacții de peste 100 milioane lei CITEȘTE ȘI Protagonistele ultimei oferte publice primare cumulează tranzacții de peste 100 milioane lei

S&P 500 s-a apreciat cu 0,4%, la 4.522,79 puncte, cea mai ridicată valoare din aprilie 2022. Nasdaq Composite a urcat cu 0,9%, de asemenea un maxim al ultimelor 15 luni.

Dow Jones a avansat cu 0,2%, până la cel mai ridicat nivel începând cu noiembrie 2022.

Evoluțiile vin după ce săptămâna trecută indicii bursieri americani au consemnat creșteri de peste 2,3%.

"Aș descrie această piață ca având o viziune internă foarte "Goldilocks" asupra direcției în care se îndreaptă lucrurile. Investitorii sunt entuziasmați că am putea vedea o dezinflație imaculată sau o inflație care să revină la ținta de 2% a Fed, evitând în același timp o recesiune. Dacă acest lucru se va întâmpla, rămâne de văzut", a comentat Michael Reynolds, vicepreședinte la Glenmede, un manager de investiții cu active de 41,5 miliarde de dolari în administrare.

Principalii indici bursieri europeni se apreciau ușor în prima parte a tranzacțiilor marți, recuperând pierderile din debutul sesiunii.

În jurul orei 11:20 (ora României), Stoxx Europe 600 consemna un avans de 0,2%, cu creșteri apropiate pe toate marile burse.

Stoxx 600 s-a depreciat cu 0,6% luni, pe fondul datelor slabe din China.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
economia chineza
incetinire crestere china