Italia amendează eToro cu 1,3 milioane euro pentru publicitate înșelătoare

Italia amendează eToro cu 1,3 milioane euro pentru publicitate înșelătoare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 iul 2023

Brokerul israelian online eToro a fost amendat cu 1,3 milioane de euro de către autoritatea antitrust din Italia, deoarece ar fi indus în eroare consumatorii cu privire la costurile serviciilor sale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

AGCM, autoritatea italiană de reglementare în domeniul concurenței, a constatat, în urma unei investigații privind practicile comerciale ale eToro, că societatea "a furnizat informații înșelătoare cu privire la caracteristicile și condițiile economice ale serviciilor sale de investiții în acțiuni".

Potrivit autorității, eToro și-ar fi promovat serviciile de tranzacționare a acțiunilor ca având zero costuri, fără a informa “imediat și în mod adecvat” utilizatorii cu privire la costurile legate de ratele de schimb și existența unor clauze care limitează capacitatea clienților de a-și transfera portofoliul către alte firme de brokeraj.

Banca Transilvania listează o emisiune de obligațiuni cu o valoare de 200 milioane euro. IFC oferă 100 de milioane de euro, alături de Asian Infrastructure Investment Bank CITEȘTE ȘI Banca Transilvania listează o emisiune de obligațiuni cu o valoare de 200 milioane euro. IFC oferă 100 de milioane de euro, alături de Asian Infrastructure Investment Bank

"Credem cu tărie în importanța protecției consumatorilor și a furnizării de informații exhaustive pentru consumatori. Analizăm decizia AGCM și explorăm opțiunile", au declarat reprezentanții eToro pentru Reuters.

Fondată în 2007 la Tel Aviv, eToro este o platformă online de tranzacționare și investiții în multiple active, având peste 32 de milioane de utilizatori înregistrați din peste 100 de țări.

În 2021, compania a ajuns la un acord de fuziune cu un vehicul de tip SPAC pentru a se lista pe bursa Nasdaq, la o evaluare de peste 10 miliarde de dolari, însă părțile au renunțat la tranzacție un an mai târziu, citând condiții de piață nefavorabile.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
etoro amenda
publicitate inselatoare
autoritatea antitrust italia
etoro amendata