Piețele bursiere europene au închis în scădere, după date sub așteptări privind economia chineză

Piețele bursiere europene au închis în scădere, după date sub așteptări privind economia chineză
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2023

Piețele bursiere europene au închis luni în scădere, după date sub așteptări privind creșterea economiei chineze în trimestrul al doilea, care au redus optimismul investitorilor, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,6% și majoritatea sectoarelor și burselor majore au fost în scădere, scrie News.ro.

Prima autostradă construită de chinezi în România. Nou contract semnat CITEȘTE ȘI Prima autostradă construită de chinezi în România. Nou contract semnat

Indicele acțiunilor companiilor producătoare de bunuri de uz casnic a coborât cu 2,6%, în timp ce acțiunile băncilor au crescut cu 0,5%.

Indicele Stoxx 600 a câștigat 2,94% săptămâna trecută, conform datelor Eikon, consemnând cea mai puternică săptămână din martie.

La nivel global, piețele au fost stimulate de cifrele inflației mai scăzute decât se așteptau din Statele Unite și de pariurile crescânde privind o politică monetară mai puțin agresivă a Rezervei Federale.

Investitorii evaluează cifrele produsului intern brut din China, care a crescut cu 6,3%, în termeni anului, sub așteptările economiștii.

Acțiunile retailerului elvețian de bunuri de lux Richemont au scăzut cu 8,6% luni, după ce cifrele sale de vânzări au arătat o încetinire a cererii din SUA și o revenire semnificativă în Asia.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,23%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,12%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,38%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
economie
china