Idea Leasing acordă acționarilor dividende de 1,1 milioane de lei

Idea Leasing acordă acționarilor dividende de 1,1 milioane de lei
scris 30 ian 2017

Idea Leasing, companie contro­la­tă de grupul polonez Getin Holding, va acorda acționarilor dividende în sumă de 1,1 milioane de lei, potrivit unei hotărâri de la începutul acestui an.

Banii vor fi încasați de Idea Investment și Idea Bank, care dețin participații de 99,999% și, respectiv, 0,001% din capitalul social al Idea Leasing.

Fostă VB Leasing, compania a fost preluată de grupul Getin în 2014.

Grupul polonez a plătit austriecilor de la Volksbank circa 55 milioane de lei pentru divizia de leasing.

Speteanu, ALB: Piața de leasing va ajunge la 2 miliarde euro spre finalul anului. Riscul politic este cea mai mare problemă CITEȘTE ȘI Speteanu, ALB: Piața de leasing va ajunge la 2 miliarde euro spre finalul anului. Riscul politic este cea mai mare problemă

În primele nouă luni ale anului 2016, Idea Leasing a fi­nanțat bunuri în valoare de 366 milioane de lei, în creștere cu mai mult de 15% față de aceeași perioadă a anului trecut, po­trivit informațiilor pu­blicate de grup.

La finele anului 2015, compania s-a situat în topul celor mai mari zece jucători de leasing din piața locală, cu o cotă de piață de peste 6%.

Liderul pieței este UniCredit Leasing.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
idea leasing
dividende
actionari