Fondul Abris Capital Partners, cu investiții în Urgent Cargus, Pehart Tec sau Green Group, are un nou manager pentru România

Fondul Abris Capital Partners, cu investiții în Urgent Cargus, Pehart Tec sau Green Group, are un nou manager pentru România

Adrian Stănculescu

Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2018

Fondul de private equity Abris Capital Partners, care controlează în România companii ca Urgent Cargus, Pehart Grup sau Green Group, l-a numit pe Adrian Stănculescu la conducerea operațiunilor biroului din București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Adrian Stănculescu activează în cadrul Abris de aproape 5 ani, timp în care a fost responsabil de identificarea și supervizarea mai multor tranzacții. 

Donald Trump acuză operatorii rețelelor de socializare că reduc la tăcere milioane de oameni, prin cenzură CITEȘTE ȘI Donald Trump acuză operatorii rețelelor de socializare că reduc la tăcere milioane de oameni, prin cenzură

El va conduce echipa investițională formată din patru membri, urmărind oportunități de investiții în companii românești de dimensiuni medii dintr-o arie largă de sectoare comerciale și industriale. Portofoliul Abris în România s-a extins substanțial în ultimii ani și include companii de top precum: Urgent Cargus (unul din liderii pieței naționale de curierat), Pehart Tec (unul din cei mai mari producători de hârtie de tip tissue din Europa), Green Group (cel mai mare grup integrat de reciclare din România, cu extindere accelerată în ECE).

Abris Capital Partners investește în prezent al treilea său fond dedicat companiilor medii din Europa Centrală și de Est (ECE). Fondul a strâns anul trecut peste 500 milioane euro și este în plin proces investițional în business-uri din Polonia, România și restul ECE.

Abris Capital Partners este un fond de private equity independent dedicat investițiilor în Europa Centrală și de Est care administrează capitalurile mai multor investitori instituționali de renume internațional, inclusiv fonduri ale unor universități prestigioase, fonduri de pensii, societăți de asigurări și administratori de active private.

În ultimii 10 ani, Abris a investit în companii locale de dimensiuni medii, cu bază solidă și cu potențial de dezvoltare. Abris investește într-o astfel de companie între 30 și 75 de milioane de euro, achiziționând de obicei pachetul majoritar de acțiuni. Orizontul mediu de investiție este de 3-5 ani, timp în care companiile din portofoliu beneficiază nu doar de accesul la capital suplimentar, ci și de expertiza echipei de investiții în managementul strategic și operațional.

Din 2007, Abris a realizat peste 21 de investiții în Polonia, România și în alte țări din Europa Centrală și de Est. Printre companiile din Polonia care s-au dezvoltat sub umbrela Abris se numără Siodemka (curierat), Novago (reciclare), Masterlease (management flotă vehicule) și Alumetal (reciclare aluminiu), ultimele două fiind listate la Bursa din Varșovia. Alte companii de succes din portofoliul Abris sunt Urgent Cargus (curierat, România), Graal (procesare produse din pește, Polonia) și CARGOUNIT (leasing locomotive, Polonia).

viewscnt
Afla mai multe despre
abris capital partners
urgent cargus
pehart tec
adrian stanculescu