Fondul american de investiții KKR achiziționează o participație minoritară la grupul german de presă Axel Springer

Fondul american de investiții KKR achiziționează o participație minoritară la grupul german de presă Axel Springer
scris 5 aug 2019

Oferta fondului de investiții KKR de a achiziționa o participație minoritară la Axel Springer, proprietarul unora dintre cele mai mari ziare europene, a trecut de pragul minim de acceptare de 20%, au anunțat luni cele două companii, transmite Reuters.

"Aceasta este o piatră de hotar pentru planificatul nostru parteneriat strategic cu KKR", a afirmat Mathias Doepfner, directorul general al grupului german de presă.

Tranzacția trebuie aprobată de autoritățile de reglementare, scrie Agerpres.

Investițiile Apple în R&D sunt la cel mai mare nivel din toate timpurile CITEȘTE ȘI Investițiile Apple în R&D sunt la cel mai mare nivel din toate timpurile

Fondul american de investiții, de comun acord cu principalii acționari Friede Springer și Mathias Doepfner, a achiziționat o participație minoritară cu 63 de euro per titlu, ceea ce evaluează capitalizarea bursieră a Springer la 6,8 miliarde de euro (7,6 miliarde de dolari).

Printre mărcile importante deținute de Axel Springer se numără Bild și Politico. În 2015, compania germană a cumpărat Business Insider, la care deținea deja un pachet important de cațiuni, mutare prin care și-a extins prezența pe piața publicațiilor în limba engleză, dar și pe segmentul presei digitale.

viewscnt
Afla mai multe despre
kkr
axel springer