Fondul GapMinder investește în FintechOS, start-up care dezvoltă soluții AI pentru industria de servicii financiare

Fondul GapMinder investește în FintechOS, start-up care dezvoltă soluții AI pentru industria de servicii financiare

Teodor Blidăruș, CEO FintechOS

Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2018

FintechOS, companie specializată în accelerarea transformării digitale a instituțiilor financiare, a atras o finanțare de 600.000 euro de la fondul de investiții GapMinder. Prin această investiție, capitalul total ridicat în fază de seed se ridică la 1,6 milioane de euro, transformând FintechOS în una dintre cele mai bine capitalizate start-up-uri locale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania fondată de Teodor Blidăruș își propune să atragă suplimentar alți 400.000 euro ca follow-up round, până la sfârșitul anului, atingând astfel un prag de capital ridicat în faza de seed de 2 milioane euro, în anticiparea unei runde de serie A de circa 5 milioane euro pe durata anului 2019.

Investiția va fi folosită pentru atingerea a două obiective strategice în 2019: dezvoltarea internațională a companiei în piețe din Europa de Vest și USA, pe de o parte, și accelerarea dezvoltării tehnologiilor proprietare bazate pe AI (inteligență artificială), pe de altă parte.

FOTO Rusia a donat Primăriei Capitalei un bust al cosmonautului sovietic Iuri Gagarin, care ar putea fi instalat în Parcul Regele Mihai I, fost Herăstrău CITEȘTE ȘI FOTO Rusia a donat Primăriei Capitalei un bust al cosmonautului sovietic Iuri Gagarin, care ar putea fi instalat în Parcul Regele Mihai I, fost Herăstrău

Finanțarea atrasă permite dezvoltarea unei noi generații a platformei, sub nume de cod GENIE, prin integrarea tehnologiilor AI cu procese specifice băncilor și asiguratorilor. GENIE va fi prezentată comunităților de dezvoltatori în vara anului viitor și va fi lansată public în septembrie 2019.

GapMinder Venture Partners este un fond de investiții de capital de risc care vizează startup-uri aflate în faza de seed, la prima rundă de investiții sau în faza de pre-seed (accelerare).

GapMinder urmărește să își aducă în portofoliu companii de tehnologie cu potențial ridicat de expansiune internațională, din domenii precum cele ale serviciilor IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech etc. GapMinder este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selecției derulate de Fondul European de Investiții. Acesta este finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Membrii fondatori ai GapMinder sunt investitori care au deținut anterior poziții de top management în companii de tehnologie sau de consultanță, respectiv Dan Mihăescu (GTS), Sergiu Roșca (PriceWaterhouseCoopers ,Harmman, Hemelrath & Partner and Soncher), Alexandru Ruff (3DSelfie.ro), Cristian Dascălu (ClujHUB, Tetapolis) și Inti Paolucci (Eighty-Eight Capital & Investments Ltd Dubai).

viewscnt
Afla mai multe despre
gapminder
fintechos
servicii financiare