Fondul Lantern Capital este aproape de un acord de preluare a Weinstein Company

Fondul Lantern Capital este aproape de un acord de preluare a Weinstein Company
scris 2 mai 2018

Fondul privat de investiții Lantern Capital este aproape de un acord de preluare a companiei de film și televiziune Weinstein Company, care a solicitat intrarea în faliment după ce co-fondatorul acesteia, Harvey Weinstein, a fost acuzat de abuz sexual, cu o ofertă de 310 milioane de dolari, au declarat persoane apropiate situației, transmite Reuters.

The Weinstein Company a cerut intrarea în faliment în luna martie, chiar dacă avea oferta de preluare din partea Lantern Capital, în speranța că va primi propuneri mai avantajoase, dar acest lucru nu s-a întâmplat până la termenul limită de luni, stabilit pentru o licitație organizată în cadrul procedurii de faliment, au arătat sursele.

Una dintre surse a precizat că au fost unele oferte, pentru părți din companie, care nu au fost acceptate, scrie News.ro.

Apple a surprins analiștii cu rezultate peste așteptări în al doilea trimestru fiscal CITEȘTE ȘI Apple a surprins analiștii cu rezultate peste așteptări în al doilea trimestru fiscal

Reprezentanții The Weinstein Company au refuzat să comenteze, iar cei ai Lantern nu au răspuns solicitărilor pentru comentarii.

Publicația Deadline Hollywood a relatat pentru prima oară, luni, că  Lantern este ofertantul câștigător pentru preluarea The Weinstein Company.

Acordul, care trebuie aprobat de un judecător specializat în falimente, ar fi culminarea eforturilor făcute în ultimele luni de The Weinstein Company pentru găsirea unui cumpărător.

Când acuzațiile împotriva lui Harvey Weinstein au devenit publice, în octombrie anul trecut, consiliul de administrație l-a concediat, iar personalitățile de la  Hollywood s-au distanțat de companie.

Combinată cu procesele intentate de victimele lui Harvey Weinstein, compania a fost o țintă de achiziție neatractivă.

The Weinstein Company, înființată de Harvey Weinstein în colaborare cu fratele său Bob Weinstein, a produs și distribuit pelicule de succes, între care “The King’s Speech” și “Silver Linings Playbook”, precum și concursul de televiziune “Project Runway.”

În cadrul acordului, Lantern va cumpăra cel mai valoros activ al Weinstein, o bibliotecă de 277 de filme artistice care au generat venituri de box office în valoare de peste 2 miliarde de dolari.

Cu sediul în Dallas, Texas, Lantern este un fond de investiții fondat de Andy Mitchell, fostul șef al grupului pentru active globale speciale al Ally Financial.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
lantern capital
weinstein company