FOTO Piața Matache, modernizată cu 160 milioane lei

FOTO Piața Matache, modernizată cu 160 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2023

Studiul de fezabilitate necesar modernizării Pieței Matache, din București, a fost aprobat de Consiliul Local. Investiția se ridică la circa 160 milioane lei, iar proiectul prevede edificarea unei noi piețe (o hală cu subsol și parter), a 10 imobile de tip showroom cu subsol, parter și terasă circulabilă și a unei parcări subterane de 165 de locuri, plus amenajarea spațiilor verzi din zonă. Durata de realizare a investiției este de 3 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„O zi istorică astăzi pentru București. După 10 ani de nedreptate, reconstrucția Pieței Matache intră de azi în linie dreptă. Consiliul Local Sector 1 a aprobat în ședința de astăzi documentația tehnico – economică și indicatorii tehnico economici ai obiectivului de investiții “Modernizare și și refuncționalizare/realizare construcție nouă – Piața Matache”. Este un proiect cheie pentru întreaga comunitate și pentru istoria acestui oraș. A fost o muncă intensă timp de doi ani la faza birocratică a acestui proiect la care am lucrat împreună cu arhitecți de renume cu membrii ai comunității din zonă, comercianții din piață și societatea civilă. În elaborarea proiectului am ținut cont de nevoile de modernizare ale întregului cartier și de cerințele de conservare a clădirilor de patrimoniu care dau farmec acestui oraș”, anunță primarul sectorului 1, Clotilde Armand.

FOTO Gigantul Deutsche Bahn cumpără noi locomotive din România, devenind unul dintre cei mai mari clienți al Softronic din țară CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul Deutsche Bahn cumpără noi locomotive din România, devenind unul dintre cei mai mari clienți al Softronic din țară

Aprobarea studiului de fezabilitate este doar primul pas pentru modernizarea pieței. Urmează aprobarea documentațiilor urbanistice, realizarea proiectului de arhitectură, licitația pentru desemnarea constructorului și abia apoi proiectul poate începe. Realist vorbind, dacă totul merge bine, lucrările ar putea începe undeva în 2025, scrie Hotnews.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
piața matache
clotilde armand