FOTO Primul unicorn industrial al Franței, apărut din incubatorul Télécom Paris, își pregătește intrarea în România

FOTO Primul unicorn industrial al Franței, apărut din incubatorul Télécom Paris, își pregătește intrarea în România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 7 aug 2023

Compania franceză Exotec, furnizor de roboți pentru depozite, care a apărut din incubatorul universității tehnice de stat Télécom Paris și a devenit anul trecut primul unicorn industrial al Franței, cu o evaluare de 2 miliarde dolari, se pregătește să intre pe piața din România, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Francezii au încheiat un parteneriat strategic cu A1 Sorter, furnizor polonez de soluții pentru echipamente complete de depozit și proiectare de sisteme logistice, cu ținta de a intra pe piața est-europeană.

Tranzacție - Lanțul de farmacii Beneva cumpără o nouă afacere CITEȘTE ȘI Tranzacție - Lanțul de farmacii Beneva cumpără o nouă afacere

Anul trecut au deschis birouri în Germania și se concentrează acum pentru a intra în Polonia și Cehia, cu planuri viitoare de extindere în România, Ungaria, Slovenia și Slovacia.

Fondată în 2015 la Lille, Franța, Exotec mai are birouri în Atlanta (SUA) și Tokyo (Japonia), o țintă fiind și Coreea de Sud.

FOTO Fundația Pro Economica, având sprijinul Guvernului Ungariei, aduce în România și un hotel Hampton by Hilton CITEȘTE ȘI FOTO Fundația Pro Economica, având sprijinul Guvernului Ungariei, aduce în România și un hotel Hampton by Hilton

Anul trecut, startup-ul de robotică pentru depozite a strâns 335 de milioane de dolari la o evaluare de 2 miliarde de dolari, devenind al 25-lea unicorn al Franței și primul unicorn industrial al țării.

"Unicorn" este o companie privată evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari.

CONFIRMARE Universal Air lansează curse din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Universal Air lansează curse din România

Goldman Sachs Asset Management a condus runda de finanțare, care a inclus și participarea investitorilor anteriori, printre care 83North și Dell Technologies Capital.

În 2020, compania încasase 77,1 milioane de euro de la Dell Technologies Capital, fiind susținută și de fondurile Iris Capital și Breega, care au accelerat masiv creșterea. De atunci, compania și-a crescut puternic veniturile și și-a triplat baza de clienți.

Veniturile companiei au urcat de la 20 milioane euro în 2019 la 105 milioane euro în 2021 și 185 milioane euro anul trecut, câștigând clienți importanți, precum Uniqlo în Japonia, Decathlon în Canada și Gap în SUA.

EXCLUSIV FOTO Antreprenori români redutabili s-au unit și au creat un vehicul de investiții, cu care au semnat prima achiziție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Antreprenori români redutabili s-au unit și au creat un vehicul de investiții, cu care au semnat prima achiziție

Exotec are circa 350 de angajați, planul fiind să suplimenteze schema de personal cu încă 500 de salariați până în 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
exotec
romania