FOTO Trump își vinde hotelul de lux din Washington

Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2021

Organizația Trump s-a înțeles cu o firmă de investiții din Miami (CGI Merchant Group) cu privire la vânzarea hotelului Trump International din Washington, D.C. pe suma de 375 de milioane de dolari, informează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul Hilton a fost contractat de cei de la CGI pentru administrarea hotelului, care va fi redenumit în Waldorf Astoria. Se așteaptă ca întreaga afacere să fie finalizată în primele trei luni ale anului viitor. 

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Luna trecută, o investigație a congresului american a arătat că hotelul fostului președinte american a avut pierderi mai mari de 70 de milioane de dolari în cei patru ani ai administrației Trump. Pentru aceeași perioadă, Donald Trump declarase că hotelul său a făcut un profit de 150 de milioane de dolari, arată Digi 24.

Raportul congresului a mai expus "potențiale conflicte de interes" legate de multiplele roluri ale fostului președinte, precum cele de proprietar și locator al hotelului și garantor de împrumuturi. De asemenea, Trump a încasat 3,7 milioane de dolari de la guverne străine, sumă cu care se puteau plătii 7.400 de nopți de cazare la hotel.

Anterior a fost anunțat că Trump este în negocieri avansate cu firma de investiții CGI Merchant Group pentru a-i vinde drepturile asupra unui hotel de lux din Washington, D.C., într-o tranzacție cu o valoare de peste 370 de milioane de dolari.

Imagini pot fi văzute în material și în GALERIA FOTO

Clădirea este deținută de Guvernul federal american dar contractul de închiriere se întinde pe o durată de aproximativ 100 de ani. Sursele precizează că CGI a demarat discuțiile și cu o serie de mari lanțuri hoteliere, inclusiv Waldorf Astoria, o marcă de lux din portofoliul grupului Hilton Worldwide Holdings, pentru eliminarea numelui Trump în favoarea unui alt brand hotelier.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Hotelul de lux din Washington, D.C., a fost o bijuterie din portofoliul familiei Trump. În 2012, familia Trump a reușit să devanseze o serie de nume importante din industria hotelieră, inclusiv Marriott International Inc. și Hilton, pentru contractul de închiriere a fostului sediu al Post Office. Potrivit surselor, promisiunea făcută de familia Trump, că va cheltui 200 de milioane de dolari pentru a renova și transforma clădirea din secolul 19 într-un hotel de lux modern, a fost cea mai bună ofertă.

Deschis în 2016, hotelul a devenit un fel de club al Partidului Republican, atrăgând fani, lobby-iști, parlamentari și alte persoane cu legături de afaceri cu administrația Trump. Gradul de frecventare a scăzut după înfrângerea suferită de miliardarul republican la scrutinul prezidențial din noiembrie 2020.

Primești sau nu de la stat voucherul de 100 de lei dacă faci doza 3 de vaccin împotriva COVID-19? CITEȘTE ȘI Primești sau nu de la stat voucherul de 100 de lei dacă faci doza 3 de vaccin împotriva COVID-19?

Un raport al unei comisii parlamentare publicat vineri arată că hotelul a înregistrat pierderi de peste 70 de milioane de dolari de la data inaugurării și până la finalul lui 2020, cifre contestate de Trump Organization. Comisia parlamentară, prezidat de un democrat, a ridicat unele semne de întrebare cu privire la sumele plătite hotelului de o serie de guverne străine în perioada președinției Trump, ceea ce ar putea genera acuzații de conflict de interese. 

FOTO Trump își vinde hotelul de lux din Washington

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
hotel