FOTO Un nou spital de amploare pregătit în București

FOTO Un nou spital de amploare pregătit în București
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2024

Consiliul General al Muncipiului București (CGMB) a aprobat un proiect de hotărâre care prevede solicitarea către Guvern să emită o hotărâre privind înființarea unei unități sanitare pe Bulevardul Timișoara, nr. 101E, în Sectorul 6 Capitală, „cu paturi, având clasificația de spital general, precum și împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 6 al Municipiului București de a hotărî, în condițiile legii, înființarea respectivului spital”. „Noi ne-am făcut temele, avem și finanțarea. De acum, totul depinde de Ministerul Sănătății și de Guvern”, a declarat primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Săptămâna trecută, Consiliul Local al Sectorului 6 a votat hotărârea prin care solicita Consiliului General al Municipiului București (CGMB) acordul cu privire la înființarea unui spital în Sectorul 6, arată un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 6, arată news.ro.

VIDEO Primul cazinou construit în România - la vânzare CITEȘTE ȘI VIDEO Primul cazinou construit în România - la vânzare

Astfel, CGMB a votat, miercuri, această hotărâre prin care solicită mai departe Guvernului României să emită o hotărâre privind înființarea unui spital în Bd. Timișoara nr. 101E.

Edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a precizat că există terenul pe care va fi construită unitatea sanitară, există studiul de fezabilitate votat deja și este asigurată finanțarea de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, fiind necesară doar o hotărâre de Guvern pentru ca proiectul să poată demara.

„M-am retras într-un colț să scriu acest mesaj. Proiectul spitalului promis în Sectorul 6 prinde contur, demararea înființării a fost votată astăzi în Consiliul General. Este important de știut că spitalele din România se pot înființa doar prin hotărâre de Guvern și am trimis deja Ministerului Sănătății toată documentația necesară pentru a iniția hotărârea de Guvern. Bun! Avem terenul (eliberat de sarcini), avem studiul de fezabilitate deja votat, avem asigurată finanțarea de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, ne mai trebuie doar hotărârea de Guvern. Am muncit mult, am vorbit puțin, mai deloc despre acest subiect. Este unul dintre cele mai mature proiecte de spital nou din țară. Totul va depinde acum doar de Ministerul Sănătății și de Guvern. Noi ne-am făcut temele”, a explicat Ciprian Ciucu, conform sursei citate.

Un nou serviciu de streaming intră în România CITEȘTE ȘI Un nou serviciu de streaming intră în România

Cum va arăta Spitalul Sectorului 6

Spitalul va fi construit pe o suprafață de 30.000 mp, pe Bd. Timișoara, 101E și va avea cu peste 300 de paturi - 257 cu spitalizare continuă și 50 cu spitalizare de zi. De asemenea, unitatea sanitară va avea 10 secții: Cardiologie, Neurologie, Ortopedie, Oncologie, Obstetrică, Ginecologie, Unitate de Terapie Intensivă, Unitate Cardiacă, Neonatologie și Chirurgie;

FOTO Un nou spital de amploare pregătit în București

Totoddată, spitalul va avea opt săli de operații, șapte săli de nașteri, 75 de cabinete medicale și compartiment de primiri urgențe, de 1.689 mp.

Ce a fost făcut până acum și ce urmează

Până în prezent, a fost eliberat terenul de sarcini (linii de înaltă tensiune, conducta de gaz), au fost luate avizele, făcute proceduri de atribuire de lucrări pentru îngroparea firelor de înaltă tensiune etc.

FOTO Lanț de fast-food al unei familii finlandeze intră în România. Annabella revine lângă București. Nou strip mall CITEȘTE ȘI FOTO Lanț de fast-food al unei familii finlandeze intră în România. Annabella revine lângă București. Nou strip mall

De asemenea, au fostă făcute studii suplimentare de mediu, analiza solului, impact social. etc.

FOTO Un nou spital de amploare pregătit în București

După ce va fi semnată finanțarea, vor putea demara procedurile de licitație pentru proiectare și execuție.

Lucrările ar putea dura 3 - 4 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
spital
bucuresti