Franța va opri preluarea operatorului aeroporturilor din Paris de către o firmă străină

Franța va opri preluarea operatorului aeroporturilor din Paris de către o firmă străină
scris 8 oct 2018

Franța va bloca orice încercare a unei firme străine de a preluat controlul ADP - compania care administrează aeroporturile din Paris și a cărei posibilă privatizare a fost aprobată de Guvern, a afirmat duminică ministrul de Finanțe, Bruno Le Maire, în cadrul unui program găzduit în comun de CNews TV, postul de radio Europe 1 și publicația Les Echos, transmite Reuters.

Dacă o putere străină vrea să obțină controlul ADP, răspunsul va fi: "Nu". Statul francez va avea ultimul cuvânt în privința acționarului principal al ADP", a declarat Le Maire, potrivit Agerpres.

Tarom lansează o nouă cursă directă CITEȘTE ȘI Tarom lansează o nouă cursă directă

Luna aceasta, Parlamentul a aprobat planurile privind posibila privatizare a ADP, a operatorului jocurilor la loterie ale Franței (FDJ) și o reducere a participației deținute de stat în compania de utilități Engie - prezentă și în România.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
aeroporturi
paris
franta