Toyota - rechemare uriașă: 2,4 milioane de mașini cu propulsie hibrid vor merge în service

Toyota - rechemare uriașă: 2,4 milioane de mașini cu propulsie hibrid vor merge în service
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 oct 2018

Toyota are din nou probleme, de data aceasta cu vechea generație Prius, dar și Auris, fabricate între 2008 și 2014, din cauza unei defecțiuni care poate conduce la blocarea mașinii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania japoneză Toyota Motors a anunțat că a inițiat o amplă rechemare pentru 2,43 milioane de vehicule fabricate în perioada 2008 - 2014, cele mai multe fiind Prius și Auris, din cauza unei defecțiuni care poate bloca sistemul de propulsie hibrid.

Cele mai multe dintre mașini sunt în Japonia, 1,25 milioane, circa 830.000 în America de Nord și aproape 300.000 de mașini în Europa.

ANALIZĂ De ce cad vânzările Dacia pe cele mai mari piețe europene CITEȘTE ȘI ANALIZĂ De ce cad vânzările Dacia pe cele mai mari piețe europene

Potrivit descrierii defecțiunii anunțate de Toyota, mașinile pot avea o eroare de sistem care împiedică sistemul de propulsie să intre într-un mod de siguranță, dacă apare o defecțiune a acestuia. Din acest motiv, mașina pierde pur și simplu din putere și se oprește.

Nu au fost anunțate evenimente produse din cauza acestei defecțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
prius
rechemare