Fuziunea dintre Bursa de Valori București și Sibex, aprobată de Tribunal. Procesul va fi implementat la 1 ianuarie

Fuziunea dintre Bursa de Valori București și Sibex, aprobată de Tribunal. Procesul va fi implementat la 1 ianuarie
scris 18 dec 2017

Tribunalul Bucuresti - Secția a VI-a civilă a admis joi cererea privind fuziunea prin absorbție dintre BVB, în calitate de societate absorbantă, și Sibex - Sibiu Stock Exchange, în calitate de societate absorbită, și a dispus înregistrarea în Registrul Comerțului a mențiunilor privind fuziunea, a anunțat Bursa de Valori București (BVB).

"Această aprobare permite astfel celor două societăți ca, în perioada următoare, să finalizeze toți pașii procedurali și operaționali necesari implementării fuziunii", arată un anunț al BVB.

Astfel, după aprobarea fuziunii dintre BVB și Sibiu Stock Exchange (Sibex), România are o singură bursă, scrie News.ro.

"Conform Proiectului de fuziune aprobat în Adunările Generale Extraordinare ale Acționarilor BVB, respectiv Sibex, din data de 12 aprilie 2017, respectiv 20 aprilie 2017, data implementarii fuziunii (data la care fuziunea își va produce efectele) este stabilită ca fiind prima zi a lunii calendaristice următoare lunii calendaristice în care Tribunalul competent aprobă fuziunea. În acest sens, data implementarii fuziunii este 1 ianuarie 2018", se precizează în anunț.

Investiția de peste 100 milioane euro a Arctic în Dâmbovița aduce un nou investitor turc: grupul Akim Metal vine de asemenea cu o nouă fabrică CITEȘTE ȘI Investiția de peste 100 milioane euro a Arctic în Dâmbovița aduce un nou investitor turc: grupul Akim Metal vine de asemenea cu o nouă fabrică

Ca urmare a fuziunii, Sibex, ca societate absorbită, va fi radiată din evidențele Oficiului Registrului Comerțului, precum și din orice alte registre, ca efect al dizolvării fără intrare în lichidare și preluării întregului sau patrimoniu de către BVB.

Acționarii Bursei de Valori București (BVB), care sunt în cea mai mare parte societăți de investiții financiare, au aprobat în  luna aprilie, în adunarea generală, fuziunea prin absorbție cu Bursa Sibex din Sibiu.

De asemenea, în ianuarie, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Sibex a hotărât fuziunea prin absorbție cu Bursa de Valori București (BVB) cu unanimitate de voturi.

În 2010, Bursa de Valori București s-a listat pe propria piață reglementată. În 2015, BVB a lansat piața AeRO pentru IMM-uri și start-up-uri aflate în căutare de finanțare.

BVB are o capitalizare de 211,04 milioane lei.

Bursa a anunțat în noimebrie că la BVB sunt tranzacționate zilnic, în medie, peste 36,7 milioane de acțiuni emise de 88 de companii listate pe segmentul principal. Valoarea de piață a celor 88 de companii listate la BVB pe piața principală a fost de 165 miliarde lei (echivalentul a 35,5 miliarde euro) în acest an. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bvb
sibex