Viteza conexiunilor la internet a crescut cu mai bine de 30% în ultimul an. România ocupă locul 5 la conexiunile fixe și este deasupra mediei globale de viteză a conexiunilor mobile

Viteza conexiunilor la internet a crescut cu mai bine de 30% în ultimul an. România ocupă locul 5 la conexiunile fixe și este deasupra mediei globale de viteză a conexiunilor mobile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 dec 2017

Viteza globală a conexiunilor la internet, incluzând aici atât internetul fix, cât și cel mobil, a crescut cu mai mult de 30 de procente în perioada noiembrie 2016 – noiembrie 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Studiul realizat de Ookla, compania care deține site-ul speedtest.net, cel mai folosit serviciu de testare a conexiunilor la internet, a dat publicității ceea ce numește stadiul evoluției internetului în ultimul an.

Cum să joci la Bursă cu șanse duble de profit CITEȘTE ȘI Cum să joci la Bursă cu șanse duble de profit

În luna noiembrie, viteze medie de download la nivel global a fost de 40,11 Mbps, indicând o creștere cu 31,6% față de noiembrie 2016. În ceea ce privește conexiunile mobile, viteze de download a ajuns la 20,28 Mbps, cu o creștere în ultimele 12 luni de 30,1%.

Upload-ul a fost realizat în medie cu 19,96 Mbps (25,9% creștere față de anul anterior) în cazul conexiunilor fixe și 8,65 Mbps pentru cele mobile, în creștere cu 38,9%.

România își păstrează poziția a cincea în topul conexiunilor fixe, fiind devansată doar de Singapore, Islanda, Hong Kong și Coreea de Sub. Cu 104,46 Mbps, România este mult peste viteza media a conexiunilor la internet la nivel global. Doar țările din top 5 depășesc pragul de 100 Mbps.

Pe de altă parte, deși a urcat trei poziții, țara noastră prinde abia locul 36 în topul conexiunilor mobile la internet. Chiar și așa, cu 29,42 Mbps, suntem cu aproape 50% peste viteze medie globală.

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
viteza
ookla