Gigantul german Knauf, care recent a cumpărat o fabrică de vată minerală de sticlă în Mureș, va lansa o investiție de 200 milioane euro în România, având în plan dezvoltarea a două noi fabrici

Gigantul german Knauf, care recent a cumpărat o fabrică de vată minerală de sticlă în Mureș, va lansa o investiție de 200 milioane euro în România, având în plan dezvoltarea a două noi fabrici
scris 10 iun 2022

Gigantul german Knauf, care recent a cumpărat o fabrică de vată minerală de sticlă în Mureș, va lansa o investiție de 200 de milioane de euro în România, având în plan dezvoltarea a două noi fabrici pentru ghips carton, profiluri metalice și materiale de izolații, care vor genera 200 locuri de muncă. 

Calculul autorităților române, care vor sprijini proiectul, este că aceste investiții vor încuraja producția locală pentru materiale cu valoare adăugată mare, România având oportunitatea de a deveni un exportator în regiune.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

Totodată, materialele produse vor putea asigura o parte din necesarul intern al materialelor de construcții, în condițiile în care 90% dintre locuințele din România au nevoie de izolație pentru a putea scădea emisiile de carbon și consumul de energie și gaze naturale destinate încălzirii. 

Luna trecută, Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, parte a grupului german Knauf, a preluat fabrica de vată minerală de sticlă Gecsat din Târnăveni, județul Mureș. Achiziționarea fabricii are ca scop susținerea livrărilor către clienții Knauf Insulation din piețele, în continuă creștere, din România, Europa de Est și Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Tranzacția, semnată la începutul anului, a fost avizată de Consiliul Concurenței.

CONFIRMARE Cei mai mari hotelieri din sudul litoralului construiesc la Neptun cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Cei mai mari hotelieri din sudul litoralului construiesc la Neptun cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa

Knauf Insulation face parte din Grupul Knauf, care are aproximativ 35.000 de angajați în întreaga lume, cu circa 250 de fabrici în peste 90 de țări și vânzări de 10 miliarde de euro în anul 2020. Grupul Knauf a fost fondat în 1932 și rămâne o companie independentă de familie.

Prezent din 2008 în România, Knauf Insulation este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața materialelor izolante, cu un portofoliu ce include vată minerală de sticlă, vată minerală bazaltică și plăci din fibre de lemn (Heraklith).

Gecsat este un producător local de vată minerală din sticlă din România, cu capital integral privat, 100% românesc. Fondată în 1918 la Târnăveni, cu o istorie de peste 100 de ani, fabrica a fost de-a lungul timpului specializată în producerea diverselor articole de sticlă. Având în vedere importanța izolației termice și a eficienței energetice a clădirilor, în anul 2007 Gecsat a investit într-o linie de producție a vatei minerale de sticlă.

viewscnt
Afla mai multe despre
knauf insulation
gecsat
vată minerală de sticlă