Podariu, Agista: Programul BVB Made in Romania creează comunități de business; Vom fi mai activi în a promova proiectul în afara Bucureștiului

Podariu, Agista: Programul BVB Made in Romania creează comunități de business; Vom fi mai activi în a promova proiectul în afara Bucureștiului
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 14 nov 2023

Made in Romania, programul fanion al Bursei de Valori București dedicat dezvoltării și promovării mediului antreprenorial românesc, aflat la cea de-a 6-a ediție, creează încet – încet o comunitate în jurul său, comunitate care începe să comunice activ și să lege inclusiv relații de business, spune Aurel Podariu, Senior Investment Manager Agista, fond de growth partener BVB în acest program.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează pe 27 noiembrie, cu transmisiune în direct inclusiv la PROFIT NEWS TV, cea de-a șasea ediție a Profit Financial.forum, cu lideri ai piețelor financiare și autorităților din domeniu, respectiv din conducerea Băncii Centrale, Guvernului, Ministerului de Finanțe, Autorității de Supraveghere Financiară, ca și cu manageri de top din bănci comerciale, companii din piața de capital, asigurări și administratori de fonduri

“Vom rămâne în program cu obiectivul declarat de a fi mai activi în zona de identificare a companiilor și de a aduce mai mulți antreprenori din afara Bucureștiului la workshopuri. Credem că în zonele mari din afara Bucureștiului, precum Cluj, Iași, Timișoara, poate Constanța, este nevoie de o mai bună popularizare a diverselor opțiuni de finanțare în diversele stadii de viață ale companiilor”, a declarat Podariu.

El va fi mentor în cadrul a două workshopuri, programate pentru luna noiembrie la Iasi (16 noiembrie) și Cluj (23 noiembrie), unde le va prezenta antreprenorilor opțiunile de finanțare – atât prin bursă, cât și prin atragerea unui investitor, văzute ca variante complementare, nu care se exclud una pe alta , cu exemple concrete din portofoliul Agista.

“Voi împărtăși din experiența noastră, inclusiv acolo unde lucrurile nu au ieșit cum ne-am propus noi, plusurile și minusurile unei asocieri cu un fond de investiții, cu ce putem veni noi sau orice alt fond de growth în procesul de scalare a unui business, și voi pune accent pe identificarea momentului potrivit pentru o astfel de asociere, pentru că nu în orice etapă a vieții unei companii ai nevoie de asta sau ești atractiv pentru un investitor”, spune managerul Agista, menționând totodată că echipa fondului este atentă la nevoile din piață și în contact permanent cu antreprenorii.

“De mai bine de 6 ani, de când am lansat programul Made in Romania, construim punți între companii, antreprenori și cei care au capitalul necesar, atât cel financiar, cât și know-how, pentru a continua dezvoltarea economiei României. 

Made in Romania este programul principal dezvoltat de Bursa de Valori București pentru antreprenori și suntem mândri să putem spune că acest program are și rezultate vizibile încă din 2019. De la debutul programului, un număr de 16 companii au venit la bursă cu acțiuni sau obligațiuni, trei dintre ele atât cu acțiuni cât și cu obligațiuni. Rundele de finanțare derulate de acestea însumează peste 212 milioane euro”, detaliază managerul proiectului, Ana-Maria Neațu, Bursa de Valori București. 

Anul acesta au fost nominalizați, aproape 400 de antreprenori și companii, din care 50 au intrat în etapa următoare, pe baza unor criterii precum cifra de afaceri, performanțele relevante din anii precedenți, lansarea de prototipuri sau perspectivele de inovare pe piețele de nișă.

Ulterior, votul publicului a trimis în finală 3 din cele 15 companii finaliste, celelalte 12 fiind desemnate de către un juriu format din experți în diverse domenii ale economiei, din care a făcut parte și Nicolae Kovacs, CEO-ul Agista.

Cele 15 companii finaliste au fost anunțate public și premiate în septembrie în cadrul Galei Made in Romania, programul continuând în noiembrie cu workshopurile regionale.

Agista este fondul de investiții de growth românesc în curs de autorizare, cu specific de acționar minoritar, care accelerează IMM-urile locale prin capital, know-how și acces la un ecosistem de business performant, prin Grupul Impetum, din care face parte.

Agista poate investi în toate domeniile de activitate, dar urmărește preponderent industriile: IT&C, sănătate, reciclare și agricultură specializată. De la lansare și până în prezent, Agista a investit în: Eplus Smart Energy, Dendrio Solutions, GRX - de curând FORT, Top Tech, Centrokinetic și Bittnet Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
made in romania agista