Grupul de companii Perla Harghitei și Apemin Tușnad are un nou director general

Grupul de companii Perla Harghitei și Apemin Tușnad are un nou director general

Mihai Neagu

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2023

Grupul de companii Perla Harghitei și Apemin Tușnad, unul dintre cei mai mari producători de apă minerală naturală din România, anunță numirea lui Mihai Neagu în poziția de director general pentru ambele companii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mihai Neagu are experiență de peste 25 de ani în industria bunurilor de larg consum, ocupând, în ultimii ani, poziții de conducere în Dobrogea Grup și Mogyi România.

România, în Top 10 producători de înghețată din UE. Producția a revenit pe creștere. Unde este cea mai scumpă înghețată CITEȘTE ȘI România, în Top 10 producători de înghețată din UE. Producția a revenit pe creștere. Unde este cea mai scumpă înghețată

Noul director general a preluat responsabilitățile lui Magyari Ors, care s-a alăturat companiei Apemin Tușnad în urmă cu 15 ani și pe care a condus-o din poziția de director general timp de șase ani. Din 2022, a coordonat, din același rol, și compania Perla Harghitei. Magyari Ors va continua să colaboreze cu echipa executivă și va rămâne în board-ul companiilor, în poziția de administrator neexecutiv.

Perla Harghitei a înregistrat, în 2022, o cifră de afaceri de aproximativ 125,5 milioane lei. Pentru 2023, compania își propune creșterea cifrei de afaceri cu 18% și implementarea unui plan de investiții în valoare de peste 25 milioane de lei.

Apemin Tușnad a derulat, anul trecut, afaceri de peste 80 de milioane de lei și își propune creșterea cifrei cu 12% în 2023, susținută de un buget de investiții de peste 46 milioane de lei planificat pentru următorii trei ani.

Compania Perla Harghitei a fost înființată în 1990 și este una dintre principalele companii de îmbuteliere și comercializare a apei minerale naturale din România. Lider de piață în categoria de apă minerală naturală îmbuteliată în sticlă returnabilă, are în portofoliu brand-urile de apă minerală naturală Perla Harghitei și Tiva Harghita.

Crește numărul românilor milionari în dolari. România are mai mulți milionari decât Ungaria și este la egalitate cu Columbia CITEȘTE ȘI Crește numărul românilor milionari în dolari. România are mai mulți milionari decât Ungaria și este la egalitate cu Columbia

Primul foraj de apă a fost executat în anul 1956 și a stat la baza înființării primei unități de îmbuteliere, în 1963. Apa se îmbuteliază în fabrica din Sâncrăieni, localitate situată la o altitudine de 650 de metri, în Bazinul Ciucului Inferior, la Poalele Munților Harghita, în mijlocul ținutului cu unele dintre cele mai importante resurse de ape minerale carbogazoase din Europa. Perla Harghitei și Tiva Harghita sunt ape minerale naturale, hidrogencarbonatate, calcice, sodice, magneziene, cu conținut mediu de săruri minerale.

Apemin Tușnad este una dintre cele mai mari companii din piața apelor minerale din România. Are în portofoliu brand-urile Tușnad, Artesia și Izvorul Ascuns.

Fabrica de îmbuteliere a apei minerale naturale Tușnad a fost construită în anul 1973, în localitatea Tușnadu Nou, iar activitatea unității de producție a început un an mai târziu. Apa minerală naturală Tușnad este captată dintr-o zonă naturală, vulcanică, în bazinul Ciucului Inferior, fiind bogată în minerale esențiale sănătății organismului și stării de bine. Sărurile minerale care se regăsesc în apa minerală naturală Tușnad sunt calciu, magneziu, sodiu, potasiu și bicarbonați.

viewscnt
Afla mai multe despre
perla harghitei
apemin tușnad