Guvernul iartă și persoanele fizice de plata penalităților pentru impozite neachitate

Guvernul iartă și persoanele fizice de plata penalităților pentru impozite neachitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2015

Persoanele fizice vor fi la rândul lor, ca și firmele, scutite de plata penalităților de întârziere care le-au fost calculate pentru diferite taxe neachitate statului, precum impozitul datorat pentru banii obținuți din închirierea unui imobil sau din drepturi de autor, a anunțat ministrul Finanțelor. El a arătat totodată că pentru firme și persoane fizice va fi anulată și o parte din dobânda aferentă datoriei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu o săptămână, Ministerul Finanțelor a redactat un proiect de ordonanță de urgență, prezentat în premieră de Profit.ro, care prevede că acei ”contribuabili” cu datorii bugetare restante la 30 septembrie 2015 vor putea plăti sumele principale până la 31 martie 2016 fără să mai achite și penalitățile de întârziere, dar vor acoperi dobânzile aferente până la 30 iunie 2016.

Joi, ministrul de resort a precizat că actul normativ a fost discutat în ședința de miercuri a Guvernului și că va acoperi ambele categorii, respectiv atât firmele, cât și persoanele fizice.

Întrebat dacă vor fi anulate penalitățile și pentru datorii rezultate din drepturi de autor, ministrul a răspuns: ”Da, din orice zonă”.

Proiectul de ordonanță ar urma să fie aprobat săptămâna viitoare de Guvern.

În 2011, fostul Guvern a decis ca, pentru datoriile și dobânzile restante la 31 august 2011, penalitățile de întârziere să fie anulate dacă firmele își achită obligațiile până la sfârșitul acelui an.

Pentru firmele care își achitau datoriile până la 30 iunie 2012, cuantumul penalităților era redus cu 50%.

viewscnt
Afla mai multe despre
impozite
plata