A fost lansat sistemul "Apel 112", aplicația care transmite STS locația telefonului în timpul apelului de urgență

A fost lansat sistemul "Apel 112", aplicația care transmite STS locația telefonului în timpul apelului de urgență
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2019

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat, joi, că apelarea serviciului de urgență 112 este gratuită și poate fi făcută de la orice telefon fix sau mobil, iar Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a lansat aplicația pentru telefoane mobile „Apel 112”.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Serviciul de Telecomunicații Speciale a lansat aplicația pentru telefoane mobile „Apel 112” care face posibilă transmiterea coordonatelor geografice ale apelantului la momentul inițierii apelului de urgență către Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, scrie News.ro.

”Aplicația „Apel 112” permite transmiterea localizării apelanților la 112 atunci când apelul de urgență este generat din rețeaua proprie de telefonie mobilă. Utilizarea aplicației presupune activarea serviciilor de date (acces internet) și a funcției de localizare a telefonului mobil. Aplicația este gratuită și poate fi descărcată și instalată pe telefonul mobil din Google Play și App Store, fiind compatibilă cu telefoanele mobile cu sistem de operare Android sau iOS”, se arată în comunicat.

FOTO Google are un nou design pe telefoane CITEȘTE ȘI FOTO Google are un nou design pe telefoane

Pentru a folosi această aplicație, utilizatorii trebuie să aibă serviciul de date activat pe abonamentul sau cartela prepaid pe care o dețin. Chiar dacă aplicația este instalată și activă, aceasta nu va transmite automat localizarea în următoarele situații specifice dacă numărul de telefon nu aparține unui operator mobil din România, dacă nu există acoperire a operatorului care deține numărul de telefon sau dacă telefonul este în roaming.

”În aceste situații, utilizatorii aplicației care apelează numărul de urgență 112 pot transmite verbal coordonatele geografice de localizare care pot fi vizualizate când este accesată aplicația Apel 112”, se arată în comunicat.

Persoanele cu deficiențe de auz și/sau vorbire au la dispoziție serviciul SMS 113 pentru a anunța situațiile de urgență prin SMS. Funcționarea Serviciului 113 este posibilă doar după înregistrarea beneficiarilor cu dizabilități de auz și/sau de vorbire în baza de date a SNUAU și a numărului de telefon mobil pe care îl folosesc pentru anunțarea urgențelor către operatorii Sistemului 112.

viewscnt
Afla mai multe despre
112
ancom
sts