Acțiunile AT&T au atins minimul ultimilor 30 de ani, în urma informațiilor că grupul a lăsat cabluri toxice din plumb îngropate în SUA

Acțiunile AT&T au atins minimul ultimilor 30 de ani, în urma informațiilor că grupul a lăsat cabluri toxice din plumb îngropate în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2023

Acțiunile AT&T au scăzut cu peste 5%, ajungând luni la cel mai redus nivel din ultimii treizeci de ani, după ce analiștii au retrogradat acțiunile în urma știrilor că gigantul din telecomunicații a lăsat cabluri de plumb toxice îngropate pe teritoriul Statelor Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un articol din Wall Street Journal din 9 iulie a numit AT&T și Verizon printre câțiva giganți ai telecomunicațiilor care au abandonat o rețea extinsă de cabluri subterane din plumb toxic, un număr mare dintre acestea putând contamina solul vecin și sursele de apă potabilă, scrie News.ro.

WhatsApp va ascunde numărul de telefon al utilizatorilor în comunități CITEȘTE ȘI WhatsApp va ascunde numărul de telefon al utilizatorilor în comunități

Analiștii de la Citigroup și JPMorgan și-au redus recomandările privind acțiunile AT&T în ultimele zile.

Acțiunile AT&T au pierdut un sfert din valoare până acum în acest an, coborând cu 12% de la articolul din Wall Street Journal.

Luni, acțiunile AT&T au atins un minim de 13,68 dolari pe unitate, cel mai scăzut nivel din martie 1993.

AT&T se confruntă cu riscuri financiare necuantificabile, care ar avea un efect negativ pe termen lung” pentru acțiuni, deoarece compania are probabil o expunere semnificativă la cablurile de plumb toxice, rețeaua sa ajungând la aproximativ 40% din locuințele din SUA, au spus analiștii Citi, conduși de Michael Rollins, într-o notă pentru investitori.

Rollins și-a redus ratingul pentru acțiunile AT&T la ”neutru” de la ”cumpărare” și și-a redus prețul țintă la 16 dolari, de la 22 de dolari.

Analiștii JPMorgan conduși de Philip Cusick au retrogradat vineri ratingul pentru AT&T la ”neutru” de la ”cumpără”, invocând îngrijorări cu privire la revizuirile în scădere repetate pentru afacerile cheie ale companiei wireless și cu fibre, mediul cu dobânzi ridicate și noua incertitudine legată de cablurile din plumb.

viewscnt
Afla mai multe despre
at&t
plumb