VIDEO Apple a lansat iPhone 15

VIDEO Apple a lansat iPhone 15
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 sep 2023

Apple a prezentat noua serie de smartphone-uri iPhone 15.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Seria iPhone 15, compusă din patru modele, a fost vedeta evenimentului organizat de Apple.

Mai mult ca oricând, accentul este pus pe cele două modele Pro, care sunt vândute mai scump și cu o marjă mai mare de profit - acestea beneficiază de cele mai multe upgrade-uri.

Apple ar putea folosi modemuri proprii pe iPhone din 2025 CITEȘTE ȘI Apple ar putea folosi modemuri proprii pe iPhone din 2025

Cele două modele Pro au acum la bază un cadru de titanium (în loc de oțel inoxidabil), care ar trebui să le confere o rezistență mai mare și să contribuie la scăderea în greutate a acestora.

iPhone 15 Pro (6,1 inch) și iPhone 15 Pro Max (6,7 inch) beneficiază și de un nou cip, A17 Pro, construit pe 3nm - cu 19 miliarde e tranzistori, 6 nuclee de procesor. Acesta promite un spor de performanță de 10% în sarcinile pe un singur fir.

Placa video are 6 nuclee, cu o performanță maximă cu 20% mai mare decât generația anterioară.

CONFIRMARE Druid se extinde către piața din SUA, atrăgând 30 milioane dolari CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Druid se extinde către piața din SUA, atrăgând 30 milioane dolari

Action Button este o nouă facilitate disponibilă doar pe cele două - un buton fizic (ce ia locul butonul de oprire a sunetelor) a cărei acțiunea poate fi aleasă de utilizator. De exemplu, acesta poate fi configurat pentru realizarea rapidă a unei fotografii.

În plus față de toate celelalte modele ale seriei, iPhone 15 Pro Max are în dotare o nouă lentilă tele de 12MP, care facilitează mărirea optică cu 5X a fotografiilor, la o lungime focală de 120mm.

Camera ultrawide are și ea 12MP.

Camera principală are 48MP și promite o performanță mai bună în lumină slabă și în cazul portretelor. Aceasta produce fotografii la o rezoluție de 24MP.

Conexiunea USB-C atinge viteze de 10gbps în cazul modelelor Pro, adică de 20 de ori mai rapid decât un USB2.

UiPath se confruntă cu litigii. Compania este acuzată că ar fi indus în eroare investitorii CITEȘTE ȘI UiPath se confruntă cu litigii. Compania este acuzată că ar fi indus în eroare investitorii

iPhone 15 Pro și Pro Max vor costa de la 1.000 de dolari (128GB), respectiv 1.200 de dolari (256GB) și vor fi disponibile din 22 septembrie.

Întreagă seria iPhone 15 va folosi pentru alimentare și transfer de date conexiunea USB-C. Apple a fost forțată de noua legislație europeană să renunța la conectorul propriu Lightning.

Dynamic Island ajunge acum pe iPhone 15 și iPhone 15 Plus, după ce, anul trecut, era lansată doar pe modelele Pro.

Modelul de bază al seriei se bazează pe cipul A16 Bionic, folosit anul trecut de iPhone 14 Pro.

iPhone 15 are un ecran OLED Super Retina de 6,1 inch, în vreme ce modelul Pro beneficiază de un ecran de 6,7 inch. Luminozitatea maximă poată ajunge la 2000 de niți.

Camera principală de la iPhone 15 are 48MP, cu f1.6 și o lungime focală de 26mm, facilitând un zoom optic 2X.

iPhone 15 și iPhone Plus vor costa de la 800 de dolari, respectiv 900 de dolari.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 15
smartphone