Administrația Biden a oprit aprobarea licențelor necesare companiilor americane pentru exportul de produse către Huawei

Administrația Biden a oprit aprobarea licențelor necesare companiilor americane pentru exportul de produse către Huawei
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2023

Administrația Biden a oprit aprobarea licențelor necesare companiilor americane pentru exportul de produse către grupul chinez Huawei, au declarat trei persoane familiarizate cu chestiunea, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Huawei s-a confruntat de câțiva ani cu restricții de export din SUA în jurul articolelor necesare tehnologiei 5G și alte tehnologii, dar oficialii Departamentului de Comerț al SUA au acordat licențe unor firme americane pentru a vinde anumite bunuri și tehnologii companiei.

FOTO Tentativă de fraudă online sesizată de Profit.ro, cu imaginea președintelui Klaus Iohannis și clone ale site-urilor Digi24 și OMV Petrom CITEȘTE ȘI FOTO Tentativă de fraudă online sesizată de Profit.ro, cu imaginea președintelui Klaus Iohannis și clone ale site-urilor Digi24 și OMV Petrom

Qualcomm a primit în 2020 permisiunea de a vinde cipuri pentru smartphone-uri 4G către Huawei, scrie News.ro.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Comerț a spus că oficialii ”evaluează în mod continuu politicile și reglementările noastre”, dar nu comentează discuțiile cu anumite companii.

Huawei și Qualcomm au refuzat să comenteze.

Bloomberg și Financial Times au scris la rîndul lor despre această măsură.

Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de Externe, Mao Ning, a spus că China se opune ca Statele Unite să abuzeze de o noțiune prea largă de securitate națională pentru a suprima firmele chineze în mod nerezonabil.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
sua