Profitul Samsung a avut cea mai mare scădere trimestrială din ultimii opt ani

Profitul Samsung a avut cea mai mare scădere trimestrială din ultimii opt ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2023

Samsung a anunțat că profitul trimestrial a scăzut cu 69%, cea mai ridicată scădere din ultimii opt ani, pe fondul deteriorării climatului economic și a scăderii cererii pentru smartphone-uri și alte produse. Pentru întreg anul trecut, compania a anunțat venituri record de 245 miliarde dolari, cu 18 miliarde dolari peste rezultatele din 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pe piața mondială a smartphone-urilor, dar și pe cea a PC-urilor, au fost scăderi record mai ales pe final de 2022, pe fondul scăderii cererii, mai ales fiindcă a scăzut peste tot în lume puterea de cumpărare, după ce prețurile au crescut mult mai mult decât veniturile la toate categoriile de produse, scrie Hotnews.ro.

Cum se facturează consumul de energie începând cu 1 ianuarie 2023 CITEȘTE ȘI Cum se facturează consumul de energie începând cu 1 ianuarie 2023

Pentru ultimul trimestru din 2022, Samsung a anunțat venituri de 57,3 miliarde dolari (scădere de 8% față de Q4 2021) și profit de 3,5 miliarde dolari (scădere de 69%, cel mai mare procent din Q3 2014 încoace).

Cei de la Samsung au spus că cererea a fost mai slabă la smartphone-uri și PC-uri, iar divizia de microprocesoare a avut și ea de suferit, clienții cumpărând mai puțin din cauza incertitudinilor de ordin financiar. Samsung spune că nu va micșora investițiile în producția de procesoare, dar va face mici ajustări ale producției, în funcție de cerere și de alți factori.

Compania estimează că piețele vor începe să-și revină în a doua parte din 2023.

Samsung a livrat în lume 260 de milioane de smartphone-uri anul trecut, având o cotă de 21,6%. Pe locul doi a fost Apple, cu un total de 226 milioane, conform datelor IDC.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
profit