Administrația Biden cere suspendarea interdicției privind WeChat, după o decizie similară în legătură cu TikTok

Administrația Biden cere suspendarea interdicției privind WeChat, după o decizie similară în legătură cu TikTok
scris 12 feb 2021

Administrația președintelui american Joe Biden a cerut joi unui judecător să suspende examinarea unei proceduri inițiate de precedenta administrație, a republicanului Donald Trump, de a interzice platforma chineză WeChat, după ce cu o zi în urmă făcuse la fel într-un dosar privind aplicația TikTok, care este de asemenea din China, relatează AFP.

Departamentul Comerțului, care se ocupă de aceste dosare, spune că este nevoie de timp suplimentar pentru a analiza anumite decizii luate sub conducerea lui Trump, scrie Agerpres.

FOTO Poliția Română instruiește câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 CITEȘTE ȘI FOTO Poliția Română instruiește câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2

În cazul WeChat, "departamentul intenționează să efectueze o evaluare a motivelor care au justificat" interzicerea acestei platforme aparținând Tencent, se explică într-un document inclus în dosarul gestionat de o instanță de apel din California.

"Administrația va fi atunci mai bine poziționată pentru a stabili dacă măsurile privind securitatea națională invocate într-un decret prezidențial de la 6 august și obiectivul legal de a proteja securitatea americanilor și datele lor continuă să justifice" restricțiile cerute de Trump, se adaugă în document.

Fostul lider de la Casa Albă a acuzat WeChat, o platformă omniprezentă în viața chinezilor prin servicii de mesagerie, de plată la distanță sau de rezervări, și TikTok, o aplicație de scurte videouri, populară în special în rândul tinerilor, că adună date confidențiale pe care apoi la transmite Beijingului.

Cele două companii resping acuzațiile de spionaj.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
wechat