Alibaba a anunțat că lucrează la o aplicație de inteligență artificială care să rivalizeze cu ChatGPT

Alibaba a anunțat că lucrează la o aplicație de inteligență artificială care să rivalizeze cu ChatGPT
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2023

Gigantul chinez de comerț electronic Alibaba a declarat că lucrează la o aplicație bazată pe inteligență artificială care va rivaliza cu ChatGPT și care este în fază de testare internă, alăturându-se valului de firme de tehnologie care se implică în segmentul chatbot. Acțiunile Alibaba au crescut cu 3% în urma informației, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că aceasta lucrează la o tehnologie în stil ChatGPT, care este în prezent testată la nivel intern.

UiPath, primul unicorn românesc, pierdere puternică în România CITEȘTE ȘI UiPath, primul unicorn românesc, pierdere puternică în România

Companiile de tehnologie la nivel global caută să profite de entuziasmul generat de ChatGPT, un chatbot de inteligență artificială creat de OpenAI, scrie News.ro

Utilizatorii pot pune întrebări ChatGPT pe o mare varietate de subiecte, pot scrie eseuri și chiar pot genera cod.

ChatGPT se încadrează în categoria AI generativă, un tip de inteligență artificială care poate fi folosită pentru a crea text sau imagini.

Este alimentat de un model de limbaj mare, ceea ce înseamnă că folosește cantități mari de date pentru a înțelege și a genera conversație.

Alibaba a spus că lucrează la AI generativă din 2017.

Compania nu a dat un termen pentru când ar putea lansa rivalul său ChatGPT.

ChatGPT a declanșat oarecum o cursă a înarmărilor AI printre cei mai mari jucători de tehnologie din lume.

Microsoft a investit în OpenAI și săptămâna aceasta a anunțat un motor de căutare Bing și un browser Edge alimentat de AI, care vor fi susținute de tehnologia ChatGPT.

Tot în această săptămână, Google și-a anunțat tehnologia chatbot de inteligență artificială numită Bard, ca parte a unui plan ”cod roșu” pentru a răspunde provocării prezentate de ChatGPT.

Gigantul chinez de căutare Baidu a spus săptămâna aceasta că își testează propriul chatbot numit ”Ernie bot” în engleză sau ”Wenxin Yiyan” în chineză. Anunțul a făcut ca acțiunile să crească vertiginos, evidențiind entuziasmul investitorilor față de tehnologie.

Alibaba, unul dintre cei mai mari jucători de cloud computing din China și cea mai mare companie de comerț electronic din țară, a sugerat că propriul său chatbot ar putea fi integrat în produsele sale.

”Ca lider tehnologic, vom continua să investim în transformarea inovațiilor de ultimă oră în aplicații cu valoare adăugată pentru clienții noștri, precum și pentru utilizatorii lor finali prin servicii cloud”, a declarat un purtător de cuvânt al Alibaba pentru CNBC.

Miercuri, NetEase, una dintre cele mai mari firme de jocuri de noroc din China, a declarat că filiala sa de educație Youdao a lucrat la AI generativă. Un purtător de cuvânt a declarat pentru CNBC că compania urmărește să folosească modele lingvistice mari în unele dintre producțiile sale educaționale.

NetEase nu a spus că va lansa un rival ChatGPT. Aceasta a dezvăluit că unele dintre noile sale produse vor fi anunțate în curând, dar nu a furnizat o cronologie specifică.

Acțiunile companiei-mamă a Google, Alphabet, au pierdut miercuri peste 100 de miliarde de dolari din valoarea lor de piață, printr-un declin de 8%, după ce o reclamă pentru chatbotului Bard a afișat informații inexacte, iar analiștii au declarat că evenimentul său privind căutarea prin intermediul AI nu a oferit detalii despre cum va răspunde concurenței ChatGPT al Microsoft.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
chatgpt