Amazon a lăsat expusă o bază de date cu informații despre anumiți abonați

Amazon a lăsat expusă o bază de date cu informații despre anumiți abonați
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 oct 2022

Experții Amazon, companie care vinde unul dintre cele mai mari servicii de cloud, au configurat greșit o bază de date care a putut fi accesată fără parolă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O bază de date cu informații despre obiceiurile de vizionare ale abonaților Prime Video a fost lăsată expusă de Amazon și a putut fi accesată de orice persoană care cunoștea adresa serverului.

Aceasta conținea nu mai puțin de 215 milioane de intrări, care, din fericire, au fost înainte anonimizate. Asta înseamnă că nu se poate face legătura dintre informații și persoanele care le-au generat pentru a se face o profilare a abonaților.

Apple urmează să lanseze noi laptopuri MacBook Pro, dar cu întârziere. Noua dată anunțată CITEȘTE ȘI Apple urmează să lanseze noi laptopuri MacBook Pro, dar cu întârziere. Noua dată anunțată

Descoperită și raportată recent de cercetătorul în securitatea cibernetică Anurag Sen, baza de date a celor de la Amazon a fost expusă cel puțin începând cu 30 septembrie.

Fără a fi securizată cu o parolă, baza de date putea fi accesată și copiată de oricine cunoștea sau descoperea întâmplător adresa serverului care o găzduia.

Oficialii companiei americane spun că a fost vorba de o eroare a serverului Prime Video de analytics și că nu a fost expusă nicio informație esențială, precum datele de logare sau de plată ale abonaților.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
securitate
bază de date
prime video