Amazon a prezentat noi produse precum o dronă pentru interior, alarme auto și două dispozitive noi Fire TV, la evenimentul de toamnă al companiei

Amazon a prezentat noi produse precum o dronă pentru interior, alarme auto și două dispozitive noi Fire TV, la evenimentul de toamnă al companiei
scris 25 sep 2020

Amazon a prezentat joi, la evenimentul său de toamnă, organizat pentru prima oară online, o dronă de securitate pentru interior, alarme auto și două noi dispozitive Fire TV, pe lîngă alte produse, transmite Reuters.

Dispozitivele Fire TV concurează în mod direct cu Roku și Apple TV, oferind utilizatorilor acces la aplicații populare cum ar fi Disney+, Netflix, Hulu și altele, scrie News.ro.

Vodafone România a depus singura ofertă pentru furnizarea a 108.500 de tablete pentru elevi CITEȘTE ȘI Vodafone România a depus singura ofertă pentru furnizarea a 108.500 de tablete pentru elevi

Drona pentru interior are rolul să înregistreze video pentru securitatea locuințelor, iar produsele auto sunt destinate alertării proprietarilor de vehicule în cazul tentativelor de spargere a mașinilor.

Produsele reflectă implicarea Amazon în afacerile cu produsele pentru securitate, de când a cumpărat compania Ring, producătoare de sonerii smart și camere video, în 2018.

Drona pentru interior, numită Ring Always Home Cam, zboară pentru a filma în zone prestabilite și costă 249 de dolari.

Alarma auto și softul Ring Car Connect vor fi compatibile inițial cu modelele Tesla. Softul  va afișa înregistrări video și va informa clienții dacă vehiculul este descuiat, printre alte funcții.

Compania a mai prezentat un nou serviciu de streaming pentru jocuri video, în sistem cloud, numit Luna, similar cu serviciul Stadia al Google.

Amazon a anunțat și noi boxe sferice Echo, actualizări cum ar fi funcția de ștergere a tuturor înregistrărilor de pe produsele controlate vocal și o capacitate îmbunătățită de a discerne dacă vorbirea este adresată Alexa sau unor persoane din locuință.

În privința dispozitivelor Fire TV, Amazon a arătat că oamenii petrec mai mult timp în fața televizoarelor din cauza epidemiei de coronavirus. Amazon consideră televizorul ca fiind elementul central al unei locuințe și dorește să ofere utilizatorilor mai multe funcții.

Noile funcții oferite de Amazon ar putea să ajute compania să concureze mai agresiv Roku, care deține o cotă de 50% pe piața globală a streamingului prin televizoarele conectate, oportunitățile de dezvoltare fiind puternice, potrivit unei note din august a analiștilor băncii Deutsche Bank.

Noile dispozitive Fire TV Stick și Fire TV Stick Lite sunt primele dispozitive de streaming ale Amazon care vor oferi un ecran home reproiectat, când vor fi lansate săptămâna viitoare.

”Astăzi poți căuta comedii, sau filme cu Tom Cruise, dar am încercat să oferim o alternativă pentru atunci când nu știi ce vrei să vezi. Aceasta va afișa conținut gratuit, filme și show-uri TV, categorii mai largi, aplicații și multe altele”, a declarat vicepreedintele Amazon, director general al Fire TV, Sandeep Gupta. Acesta a adăugat că accesul rapid la un ghid TV va oferi o experiența familiară pentru persoanele care fac trecerea de la televiziunea prin cablu la streaming.

Noul software va suporta șase profile de utilizatori.

Amazon extinde asistentul vocal Alexa la Fire TV. Gupta a declarat pentru CNBC că sunt miliarde de solicitări pentru Alexa și că a avut loc o creștere de 80% a cererii pentru Fire TV în ultimul an.

Fire TV Stick and Fire TV Stick Lite sunt relativ similare și vor costa 39,99 de dolari, respectiv 29,99  dolari.

Precomenzile pentru noile Fire TV Stick și Fire TV Stick Lite au început de joi, iar produsele vor începe să sosească la clienți pe 30 septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
drone
alarme auto