Amazon contestă decizia Pentagonului de a atribui Microsoft un contract de până la 10 miliarde de dolari

Amazon contestă decizia Pentagonului de a atribui Microsoft un contract de până la 10 miliarde de dolari
scris 15 nov 2019

Amazon.com a anunțat joi că a contestat atribuirea de către Pentagon a unui contract de cloud computing de până la 10 miliarde de dolari grupului Microsoft, exprimându-și îngrijorarea că politica a împiedicat desfășurarea corectă a licitației. Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a respins vineri acuzația de părtinire în atribuirea contractului, transmite Reuters.

Compania a informat vinerea trecută că va contesta oficial decizia Pentagonului referitoare la contractul Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud (JEDI), scrie News.ro.

VIDEO Motorola reinventează Razr sub forma unui smartphone pliabil CITEȘTE ȘI VIDEO Motorola reinventează Razr sub forma unui smartphone pliabil

Directorul general pentru servicii web al Amazon, Andy Jassy, a afirmat joi, la o întâlnire cu angajații, că este dificil ca o agenție americană să atribuie un contract cu obiectivitate, atunci când președintele critică unul dintre participanți, potrivit unui purtător de cuvânt al Amazon.

Președintele Donlad Trump a criticat de mult timp Amazon și pe fondatorul companiei, Jeff Bezos.

Compania a confirmat afirmațiile lui Jassy, afirmând că ”Numeroase aspcte ale procesului de evaluare pentru JEDI au conținut deficiențe clare, erori și o părtinire indiscutabilă, fiind important ca aceste aspecte să fie analizare și rectificate”.

Informația a fost publicată mai întâi de The Federal Times.

Experții juridici, analiștii și consultanții anticipau în mare parte ca rezultatul licitației să fie contestat de Amazon, mai ales după ce Trump a luat în derâdere încercarea Amazon de a obține contractul.

Trump a declarat în luna august că oferta Amazon pentru contractul JEDI este evaluat de administrația sa, după plângerile făcute de alte companii.

Amazon a fost considerată favorită pentru obținerea contractului, care face parte dintr-un proces mai larg de modernizare al Pentagonului, dar grupul Microsoft a fost desemnat câștigător, în mod surprinzător.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a respins acuzația de părtinire în atribuirea contractului de către Microsoft.

“Am încredere că licitația s-a desfășurat liber și corect, fără niciun fel de intervenție din afară”, a afrimat Esper n timpul unei conferințe de presă la Seul.

În luna octombrie, Esper s-a retras din procesul de evaluare a contractului, din cauza angajării fiului său la unul dintre participanții inițiali la licitație, compania IBM, chiar dacă aceasta fusese deja eliminată din competiție.

Esper a mai spus că nu cunoaște acuzațiile exacte aduse de Amazon.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon. pentagon
microsoft