Amazon nu mai vinde conținut digital pe Android

Amazon nu mai vinde conținut digital pe Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 iun 2022

Statutul excepțional pe care Google l-a oferit Amazon s-a încheiat, astfel că Amazon a oprit vânzările de conținut digital pe Android, pentru a nu plăti comision.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând de la 1 iunie, intră în vigoare a nouă regulă Google, care prevede că toți dezvoltatorii de aplicații pentru Android trebuie să plătească comision pentru serviciile oferite prin Play Store.

Până acum, Google și-a permis să facă anumite excepții pentru diverse companii, cum era și cazul Amazon. Aceste companii beneficiau de un tratament special, fiind exceptate de la plata comisionului.

Tableta Pixel ar putea funcționa cu stylus-uri dezvoltate de terți CITEȘTE ȘI Tableta Pixel ar putea funcționa cu stylus-uri dezvoltate de terți

Din exact acest motiv, Amazon vindea până acum conținut digital prin aplicațiile sale de Android, dar nu și prin cele de iOS, acolo unde Apple nu i-a oferit acest statut.

De la 1 iunie, pentru că statutul special a dispărut și ar trebui să plătească un comision pentru fiecare vânzare realizată pe Android, Amazon a dezactivat funcțiile de vânzare a cărților în aplicația Kindle și a muzicii în aplicația Amazon Music.

În aplicația Audible, mai pot fi cumpărate credite, însă, acestea nu mai pot fi folosite pentru a cumpăra cărți audio.

Va fi interesant de văzut dacă Amazon se va alătura numeroșilor critici ai politicilor Google și va intenta, eventual, proces, așa cum a făcut recent Match Group, care a obținut dreptul de a folosi un sistem alternativ de plăți și a scăpat de plata comisionului.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
amazon
android
cărți
muzică