Amazon se retrage de pe piața de cărți electronice din China

Amazon se retrage de pe piața de cărți electronice din China
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 iun 2022

Ebook reader-ul Kindle, împreună cu magazinul asociat de cărți în format electronic al Amazon, vor părăsi piața chineză pentru motive deocamdată neelucidate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amazon a decis să scoată de pe piața chineză atât magazinul de cărți electronice, cât și Kindle, dispozitivul pentru citirea cărților electronice vândut de compania americană.

Procesul de retragere de pe piața chineză va fi finalizat peste doi ani, însă a început deja. Încă de joi, Amazon a decis să nu mai livreze dispozitivele Kindle magazinelor din China.

Amazon nu mai vinde conținut digital pe Android CITEȘTE ȘI Amazon nu mai vinde conținut digital pe Android

Magazinul de cărți al companiei va mai funcționa în China până pe 30 iunie 2023, iar aplicația Kindle va mai fi disponibilă până pe 30 iunie 2024, pentru ca utilizatorii de aici să aibă timp să-și descarce și să-și mute cărțile pe alte dispozitive.

Vor mai beneficia de suport și garanție Kindle-urile vândute după 1 ianuarie 2022, iar aplicațiile descărcate până la termenul limită de peste doi ani vor putea fi folosite în continuare, câtă vreme nu sunt dezinstalate.

Motivul pentru care Amazon a luat această decizie este învăluit în mister. Oficialii companiei spun că retragerea nu are legătură cu cenzura, lucru evident și din modul treptat în care se face această retragere.

Mai degrabă, retragerea ar putea fi legată de scăderea vânzărilor. În 2017, Kindle avea 40% din piața chineză de cărți electronice, însă, de atunci au apărut numeroase alternative, mai ieftine, ale producătorilor locali.

În plus, iiMedia Research estimează că majoritatea chinezilor care citească cărți în format electronice preferă telefonul mobil, în loc să cumpere un dispozitiv special dedicat pentru asta.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
kindle
cărți electronice
china