Analist: ciclul de upgrade al iPhone-urilor a crescut la 4 ani

Analist: ciclul de upgrade al iPhone-urilor a crescut la 4 ani
scris 12 feb 2019

Lipsa nevoii de schimbare a telefonului îi face pe posesorii de iPhone să stea 4 ani cu același model înainte de a opera un upgrade.

Analistul Toni Sacconaghi de la Bernstein spune că ciclul de upgrade al iPhone-urilor a crescut cu 1 an față de anul fiscal anterior. Dacă schimbarea se producea până acum la 3 ani, media schimbării în cazul iPhone-ului a crescut la 4 ani.

Trei ani reprezenta un ciclu de schimbare sincronizat cu strategia de upgrade a celor de la Apple, care vin un design nou o dată la trei ani. În rest, ceilalți doi ani dintre upgrade-urile majore sunt ocupați de versiuni care aduc noutăți mai puțin importante.

Drept urmare, nici utilizatorii (cu excepțiile de rigoare) nu resimțeau nevoia schimbării telefonului mai des de o dată la trei ani.

TOPUL telefoanelor care emit cele mai multe radiații CITEȘTE ȘI TOPUL telefoanelor care emit cele mai multe radiații

Însă, celebrul program de schimbare a bateriilor la preț redus derulat de Apple anul trecut, precum și prețurile mai mari decât de obicei practicate de compania americană, au dus media ciclului de upgrade la 4 ani.

Analiștii de la Bernstein se așteaptă ca doar 16% dintre deținătorii de iPhone să cumpere modelul nou pe care Apple îl va lansa anul acesta. Asta și pentru că, pentru a-l treilea an la rând, Apple va lansa în 2019 un smartphone cu același design, cel al lui iPhone X.

Aceeași analiștii cred că 2019 va fi un an foarte prost pentru Apple, cu o scădere de 19% a unităților vândute.

Abia în 2020, Apple este așteptată să vină cu o generație nouă care, printre noutăți să includă un design nou, funcții îmbunătățite pentru realitatea augmentată și suport 5G.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone