ANCOM a validat ofertele pentru licitația privind mai multe licențe telecom

ANCOM a validat ofertele pentru licitația privind mai multe licențe telecom
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 12 oct 2015

Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a validat, luni, ofertele 2K Telecom, Orange România, RCS&RDS, Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR) și Vodafone România pentru mai multe licențe telecom destinate transmisiilor de date și accesului la Internet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Licențele vor fi funcționale în benzile de frecvențe radio de 3.410-3.600 MHz și 3.600-3.800 MHz începând cu prima zi a anului viitor.

În prezent, Orange România, UPC România, Vodafone România, 2K Telecom și SNR dețin opt licențe pentru aceste frecvențe, valabile până la 31 decembrie 2015.

Comisia de licitatie va stabili, până la 21 octombrie, modul de continuare a procedurii, respectiv dacă se impune organizarea rundelor primare de licitație sau nu, în funcție de raportul dintre cerere și ofertă.

“Dacă cererea depășeste resursele disponibile, rundele de licitație vor debuta în data de 26 octombrie”, potrivit ANCOM.

Valoarea minimă a taxei pentru o licență națională în banda 3.410 - 3.600 MHz, pentru o perioadă de 10 ani, va fi echivalentul în lei al sumei de 370.000 euro.

Pentru banda 3.600 - 3.800 MHz, taxa de licență va fi echivalentul în lei al sumei de 185.000 euro.

Instituția a scos la licitație 16 licențe în banda de 3.410 - 3.600 MHz și 36 de licențe în banda de 3.600 - 3.800 MHz.

În total, taxa de licență pentru cele 52 de licențe telecom se ridică la 12,6 milioane de euro.

Licențele vor intra în vigoare din prima zi a anului viitor.

Prin aceste frecvențe vor putea fi furnizate la nivel național rețele publice de comunicații și servicii de transmisii de date și acces la internet pe suport radio de bandă largă.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicații din România, prin  promovarea concurenței pe piața de comunicații, administrarea resurselor limitate și încurajarea investițiilor eficiente în infrastructură.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
licente
oferte
licitatie