Andreas Elsner, Telekom Romania: Tehnologia 5G nu este acum relevantă pentru publicul larg, dar este de viitor

Andreas Elsner, Telekom Romania: Tehnologia 5G nu este acum relevantă pentru publicul larg, dar este de viitor
scris 12 nov 2019

5G este o tehnologie de viitor în sectorul telecomunicațiilor și este absolut esențială, a declarat Andreas Elsner, director executiv comercial, Segment Rezidențial, Telekom Romania, care consideră că tehnologia 5G nu este acum relevantă pentru publicul larg.

”5G este o tehnologie de viitor în sectorul telecomunicațiilor și este absolut esențială. Dar ce cred eu este că va dura ceva timp până va fi relevantă pentru publicul larg. Iar operatorii care au lansat servicii 5G au puține antene care să susțină noua tehnologie. În realitate, foarte puțini clienți au telefoane compatibile tehnologiei 5G. Iar noi credem că tehnologia 5G nu este acum relevantă pentru publicul larg. Asta întrucât piața preferă să urmărească videoclipuri pe Youtube, Netflix, HBO Go, vor să folosească rețelele sociale. Iar toate aceste lucruri le poți face în prezent și prin rețeaua 4G și nu ai neapărat nevoie de tehnologia 5G pentru a accesa aceste servicii”, a declarat luni Andreas Elsner, director executiv comercial, Segment Rezidențial, Telekom Romania.

Apple Arcade ajunge la 100 de jocuri CITEȘTE ȘI Apple Arcade ajunge la 100 de jocuri

Acesta afirmă că operatorii telecom comunică acum despre ceva ce nu este relevant publicului larg, scrie News.ro.

”Acesta este motivul pentru care Telekom nu are în prezent campanii comerciale despre 5G. În schimb, noi avem campanii relevante pentru clienți și promovăm oferta cu voucher Blue Air la achiziționarea unui abonament Telekom, care le permite clienților să plece în vacanță”, a adăugat el.

În ceea ce privește licitația ANCOM, el afirmă totuși că orice companie telecom are nevoie să cumpere spectru pentru 5G, dacă vrea să reziste pe piață în viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
andreas elsner
telekom
5g