Android 14 a fost lansat oficial

Android 14 a fost lansat oficial
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 oct 2023

Google a anunțat disponibilitatea celei mai noi versiuni de Android, care va fi disponibilă, în primă fază, doar pentru smartphone-urile companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Simultan cu lansarea Pixel 8, așa cum era de așteptat, Google a lansat oficial și Android 14, cea mai nou nouă versiune majoră a sistemului de operare care stă la baza a miliarde smartphone-uri.

Android 14 aduce o serie de noutăți, în special în ceea ce privește personalizarea interfeței și protejarea intimității.

VIDEO&FOTO Google a lansat seria de smartphone-uri Pixel 8 CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Google a lansat seria de smartphone-uri Pixel 8

Utilizatorii pot acum să personalizeze lock screen-ul cu diferite imagini, font-uri și stiluri, într-un mod similar cu ceea ce a lansat Apple anul trecut pe iPhone.

Noua versiune permite și generarea wallpaper-urilor cu ajutorul AI-ului, însă, această facilitate va fi, cel puțin la început, disponibilă doar pentru Pixel 8.

O altă îmbunătățire este extinderea suportului pentru passkeys, care permite logarea pe site-uri și aplicații cu amprenta. Parolele, passkey-urile și logările cu Google există acum în același loc, numit Credential Manager.

Android 14 este disponibil acum pentru smartphone-urile Pixel, urmând ca în lunile următoare să fie adoptat și de ceilalți producători de smartphone-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android 14