Angajații Pentagonului, prinși cu aplicații neautorizate pe smartphone-uri

Angajații Pentagonului, prinși cu aplicații neautorizate pe smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 feb 2023

Pe smartphone-urilor angajaților care lucrează pentru Pentagon se găsesc jocuri și aplicații, precum cele matrimoniale, printre altele, care sunt considerate un risc de securitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Un raport realizat de Biroul Inspectorului General din cadrul Departamentului Apărării al Statelor Unite a descoperit că anumite segmente ale armatei americane permit personalului să instaleze pe telefoane aplicații neautorizate.

Pe dispozitivele acestora au fost găsite aplicații descărcate din magazinele oficiale de aplicații, precum aplicații matrimoniale, aplicații ale serviciilor de streaming și ale unor platforme de short-form video (probabil TikTok).

ChatGPT Plus este disponibil în România CITEȘTE ȘI ChatGPT Plus este disponibil în România

Unii dintre angajați aveau instalate pe telefon chiar și aplicații ale unui producător chinez de drone, care sunt interzise de Departamentul Apărării pe considerente de securitate încă din 2018.

Multe dintre aceste aplicații colectează date, dobândind acces, printre altele, la agenda de contacte, galeria de fotografii și datele de localizare, ceea ce reprezintă o problemă evidentă pentru personalul militar.

Biroul Inspectorului General spune că problema este că Departamentul Apărării nu are o politică clară și consecventă în acest sens și că a trimis mai multe sugestii pentru remedierea situației, însă, nu a primit niciun răspuns până acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
pentagonu
aplicații
smartphone