Ant Group, o afiliată a gigantului Alibaba, a primit una dintre cele mai mari amenzi. De ce au atacat autoritățile de la Beijing imperiul lui Jack Ma

Ant Group, o afiliată a gigantului Alibaba, a primit una dintre cele mai mari amenzi. De ce au atacat autoritățile de la Beijing imperiul lui Jack Ma
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2023

Banca centrală a Chinei a impus Ant Group, afiliată a grupului Alibaba, o amendă de 7,12 miliarde de yuani (985 de milioane de dolari), pentru diverse nereguli, încheind măsurile de reglementare împotriva acesteia, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Banca Populară Chineză, care a emis amenda, a declarat că sancțiunea a fost impusă ca răspuns la încălcări ale diferitelor legi și reglementări, inclusiv în ceea ce privește guvernanța corporativă, protecția consumatorilor și cerințele împotriva spălării banilor, arată G4Media.

FOTO Bulevardul Magheru a intrat în reparații CITEȘTE ȘI FOTO Bulevardul Magheru a intrat în reparații

Amenda este una dintre cele mai mari împotriva unei firme chineze de internet și urmărește să încheie controlul și restructurarea de ani de zile de la Ant Group, după ce oferta publică inițială de succes, de 37 de miliarde de dolari, a fost abandonată la sfârșitul anului 2020.

Din acel moment, care a declanșat o represiune intensă de doi ani din partea Beijingului asupra sectorului tehnologic intern al Chinei, grupul Ant a fost nevoit să-și revizuiască afacerea. Aceasta a inclus transformarea ei într-un holding financiar sub controlul băncii centrale a Chinei.

Alibaba deține aproximativ 33% din acțiunile Ant Group, iar miliardarul chinez Jack Ma este fondatorul ambelor firme.

Autoritățile au anulat listarea Ant din cauza preocupărilor legate de reglementarea companiei, în 2020.

Guvernul olandez demisionează. Prăbușirea celui de-al patrulea guvern de coaliție CITEȘTE ȘI Guvernul olandez demisionează. Prăbușirea celui de-al patrulea guvern de coaliție

Recent au apărut semne că Ant este pe drumul cel bun.

În ianuarie, compania a primit aprobarea de a-și extinde activitatea de finanțare a consumatorilor.

Amenda și posibila rezolvare a problemelor de reglementare ale Ant vine în timp ce China încearcă să susțină industria privată, pe fondul unei imagini economice interne dificile.

În declarația sa de vineri, banca centrală a spus că majoritatea problemelor restante în afacerile financiare ale așa-numitelor companii cu platforme online, cum ar fi Ant Group, au fost rectificate.

Sarcina băncii centrale este acum ”o supraveghere normalizată”, sugerând că măsurile stricte, cum ar fi amenzile, se pot calma.

Ant Group a declarat vineri că ”va respecta termenii pedepsei cu toată seriozitatea și sinceritatea și va continua să îmbunătățească și mai mult guvernanța conformității noastre”.

Legea prin care cei care se urcă la volan băuți și fără permis vor ajunge direct la închisoare, promulgată CITEȘTE ȘI Legea prin care cei care se urcă la volan băuți și fără permis vor ajunge direct la închisoare, promulgată

În prezent este posibil ca o listare pentru Ant Group să ajungă în centrul atenției, deși evaluarea companiei a scăzut semnificativ în ultimii doi ani și jumătate.

Reprimarea imperiului lui Jack Ma

Autoritățile de reglementare chineze au înăsprit regulile privind sectorul tehnologic intern de când Ant Group și-a retras IPO în noiembrie 2020, cu scopul de a controla unele dintre cele mai mari firme din țară.

Beijingul a introdus reguli în domenii de la protecția datelor până la antitrust, luând investitorii pe nepregătite și ștergând valori de miliarde de dolari ale giganților tehnologici ai țării.

Imperiul lui Jack Ma, Alibaba și Ant Group, a fost atacat în special. Autoritățile de reglementare au lovit Alibaba cu o amendă antitrust de 2,8 miliarde de dolari, în 2021.

DECIZIE Modificări pentru electricitate mai ieftină și economii bugetare. Cotația maximă decontată de stat furnizorilor de energie pentru achiziții a fost redusă cu 31%. Fostul ministru al Energiei a anticipat decizia la Profit News TV CITEȘTE ȘI DECIZIE Modificări pentru electricitate mai ieftină și economii bugetare. Cotația maximă decontată de stat furnizorilor de energie pentru achiziții a fost redusă cu 31%. Fostul ministru al Energiei a anticipat decizia la Profit News TV

Ma, un miliardar deschis, care a fost adesea văzut în public, s-a retras din viața publică timp de multe luni după anularea ofertei publice inițiale a Ant Group. Recent, a fost văzut din nou în public.

Nu doar firmele pe care le-a fondat Ma au fost în vizorul autorităților de reglementare chineze. În 2021, gigantul livrărilor de alimente Meituan a fost amendat cu 3,44 miliarde de yuani după o anchetă antitrust.

Anul trecut, autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din China a impus gigantului Didi o penalizare de 8,02 miliarde de yuani pentru încălcarea legii țării privind securitatea datelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
jack ma