Anthropic prezintă modelul lingvistic Claude 3

Anthropic prezintă modelul lingvistic Claude 3
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 mar 2024

Anthropic a lansat modelul lingvistic Claude 3, despre care spune că bate atât Gemini, cât și ChatGPT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul model lingvistic multimodal Claude 3, lansat de compania înființată de mai mulți foști angajați OpenAI, performează cel puțin la fel de bine, dacă nu chiar mai bine, în unele cazuri, decât mult mai cunoscuții ChatGPT și Gemini - cel puțin așa pretinde producătorul.

Conform Anthropic, Claude 3 poate să răspundă la mai multe întrebări, să înțeleagă instrucțiuni mai lungi și să ofere răspunsuri mai corecte.

Șeful Nvidia: Inteligența artificială generală ar putea fi disponibilă în cinci ani CITEȘTE ȘI Șeful Nvidia: Inteligența artificială generală ar putea fi disponibilă în cinci ani

Claude 3 are trei versiuni: Haiku, Sonnet și Opus - cel din urmă fiind cel mai mare și mai inteligent model lingvistic al noii versiuni.

Sonnet și Opus sunt disponibile pe site-ul claude.ai și dezvoltatorilor prin intermediul API-urilor. Haiku va fi disponibil în curând - acesta este cel mai mic model lingvistic dintre cele trei, dar și cel mai rapid și cel mai economic.

Conform Anthropic, Claude 3 poate genera răspunsuri aproape instant, inclusiv în cazul unor materiale lungi și complexe, precum lucrările științifice.

Compania spune că Opus a fost superior majorității modelelor lingvistice în testele sintetice. Într-un test care urmărește raționamentul, acesta a trecut cu bine 50,4% din subiecte, spre deosebire de GPT-4 (ChatGPT), care s-a oprit la 35,7%.

Claude 3 va fi disponibil și în cadrul unora dintre instrumentele cloud oferite de Amazon și Google, care au investit în Anthropic.

viewscnt
Afla mai multe despre
anthropic
model lingvistic
ai
claude 3