ANUNȚ - Care este cel mai puternic supercomputer din lume

ANUNȚ - Care este cel mai puternic supercomputer din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2023

Cel mai puternic supercomputer din lume, cu o performanță de 1,194 Exaflop/s, este Frontier, bazat pe soluțiile AMD.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Al doilea, la mare distanță, este Aurora, bazat pe componentele Intel, cu 585,34 Petaflop/s, conform Toms Hardware.

FORT, noua companie de cybersecurity a Bittnet Group, vine la bursă CITEȘTE ȘI FORT, noua companie de cybersecurity a Bittnet Group, vine la bursă

La finele anului trecut, China a avansat un pachet de subvenții și de scutiri de taxe în valoare totală de 143 miliarde dolari pentru susținerea industriei de microprocesoare, decizia având o importanță geopolitică în competiția tehnologică purtată contra SUA.

Este unul dintre cele mai mari planuri de susținere pentru o industrie care este esențială pentru China, iar programul se va derula pe următorii cinci ani, va consta în subvenții pentru investiția în noi uzine, în cercetare și în extinderea capacităților existente. O bună parte din programul de susținere se va concretiza prin scutiri de taxe.

Fondul Proprietatea închide vânzarea accelerată pentru restul deținerii de la OMV Petrom la un preț cu 7% sub cel din piața reglementată, dar dublu față de operațiunea similară de acum 6 ani. Tranzacție de peste 150 milioane euro CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea închide vânzarea accelerată pentru restul deținerii de la OMV Petrom la un preț cu 7% sub cel din piața reglementată, dar dublu față de operațiunea similară de acum 6 ani. Tranzacție de peste 150 milioane euro

Programul de subvenții va încuraja consolidările, ideea fiind ca diverse grupuri chineze să cumpere tot din China echipamente pentru producerea de semiconductori. Scopul este ca industria chineză să crească și să ajungă să producă generații mult mai noi de procesoare, pentru ca decalajul tehnologic față de Taiwan să ajungă să fie ceva mai mic.

Printre companiile care vor avea de câștigat se numără NAURA Technology, Advanced Micro-Fabrication Equipment Inc China și Kingsemi.

SUA a pus o mulțime de interdicții companiilor chineze ce exportau în Statele Unite diverse componente high-tech și au apărut informații că SUA încearcă să convingă câțiva dintre aliați să interzică accesul chinezilor în domenii legate de tehnologie și securitate națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
procesoare